Bugun...



MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması kapsamında Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nin birincileri belirlendi

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nden Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da düzenlenen yarışmanın bölge birincileri belirlendi.

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2024 00:30

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması kapsamında Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nin birincileri belirlendi

 

 

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde İl Millî Eğitim Müdürlükleri yürütücülüğünde ve Jumbo Ev Gereçleri San. Tic. A.Ş işbirliğiyle, ilk defa Türkiye çapında 81 ilin katılım gösterdiği ve ülke genelinde 28 ilde düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması devam ediyor.

MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Türk mutfağının geleneksel tatlarını koruma ve tanıtma misyonuna hizmet ederken; öğrencilerin mutfak sanatlarındaki ustalıklarını göstererek kendilerini ifade etmelerine olanak tanımayı amaçlıyor.

15-19 Nisan tarihleri arasında Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı meslek liselerinin yiyecek-içecek hizmetleri alanı öğrencileri arasından il birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan ekipler, Bölge Jüri Ekipleri tarafından belirlendi. Festival havasında geçen yarışmalarda öğrenciler, hünerlerini göstermek için tatlı bir rekabet içindeydi.

Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nin kazananları

Gaziantep’te Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Maruf Marufoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Yaşar Aktürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kilis) üçüncü oldu. Şanlıurfa’da Bahçelievler Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Besni Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Adıyaman) üçüncü oldu. Mardin’de Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Siirt) birinci, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Siirt) üçüncü oldu. Diyarbakır’da Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Dicle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Dereceye girenlere kupa ve madalyaların yanı sıra Jumbo özel Chef koleksiyonundan ürünler hediye edildi.

Büyük final 4 Mayıs’ta İstanbul’da

4 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek finalde Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan ekipler, uzman Jüri tarafından belirlenecek ve ödüller sahiplerini bulacak. Geleceğin şefleri, bu yarışmayla hayallerindeki hedefleri gerçekleştirme yolunda önemli bir adım atmış olacaklar.

Mutfak kültürüne verdiği önemi her zaman bu alandaki organizasyonları destekleyerek gösteren Jumbo, geleceğin şef adaylarının bu zorlu ve keyifli yolculuklarının her adımında yanında olmayı hedefliyor.

Jumbo, öğrencileri gastronomi alanında kendi hikayelerini yazmaya davet ediyor

Toplumların kültürel anlamda kimliğini oluşturan en önemli değerlerden mutfak kültürü Türkiye’de tarih boyunca farklı kültürlerin etkileşimiyle şekillenmiş ve kendine özgü bir nitelik kazanmıştır. Binlerce yıllık geçmişiyle Türk mutfağı Orta Asya’nın bereketli topraklarından Anadolu coğrafyasına kadar uzanan muhteşem bir lezzet yolculuğudur. Geçmişten günümüze uzanan bu yolculuk, her lezzetin ardında tarihin izlerini taşıyan hikayelerle doludur. Bu vizyonla MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nı destekleyen Jumbo, gastronomi öğrencilerini bu hikayeleri yaşatmaya ve zenginleştirmeye davet ediyor.




Bu haber 813 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI