Bugun...



Diyarbekir Zaza Dil ve Kültür Derneği’ne haksız kaçak cezası iddiası

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde faaliyet gösteren Diyarbekir Zaza Dil ve Kültür Derneği, iddiaya göre DEPSAŞ ekipleri tarafından kaçak elektrik kullanmakla suçlanarak yüksek bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Derneğin başkanı Muhyetin Ateş, cezanın haksız olduğunu savunarak DEPSAŞ'a itiraz etti ancak ikinci bir ceza daha alarak şok yaşadı. Toplamda 143 bin TL'ye varan cezayı haklarında kesilen dernek, bu durumun ardından sessiz kalmayarak hukuki mücadele başlattı.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2024 00:01

Diyarbekir Zaza Dil ve Kültür Derneği’ne haksız kaçak cezası iddiası

 

 

Diyarbekir Zaza Dil ve Kültür Derneği, Bağlar İlçesi'nde bulunan Şeyh Şamil Mahallesi'nde faaliyet göstermektedir. Ancak, iddialara göre eski bir cezaevinin karşısında bulunan ve 2 yıldır faaliyette olan dernek, DEPSAŞ tarafından kaçak elektrik kullanmakla suçlanarak harici fatura bedeli ödemeye zorlandı. Başkan Muhyetin Ateş, derneğin düzenli olarak faturalarını ödediğini ancak bir faturayı unuttuğu için cezalandırıldıklarını iddia etti.

Ateş, yaptığı açıklamada, DEPSAŞ'a başvurarak itiraz ettiğini ancak karşılaştığı yanıtsızlıkla birlikte ikinci bir ceza ile şok yaşadığını dile getirdi. Kendisinin inancından dolayı kaçak kullanmayacak bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Ateş, yaşananların siyasi sebeplerle gerçekleştiğini düşündüğünü ifade etti.

Edinilen bilgiye göre Bağlar İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi eski cezaevi karşısında bulunan iki yıldan bu faal durumda olan Diyarbekir Zaza Dil ve Kültür Derneği kaçak elektrik iddiasıyla kesilen ceza nedeniyle kapalı durumda. Derneğin başkanlığını yapan Muhyettin Ateş, “2 yıldır burayı kiraladım.   2 yıldır düzenli olarak faturalarımı yatırıyordum. Son faturayı unuttuğum için yatıramadım. DEPSAŞ’tan gelip elektriğimi kestiler ben itiraz için DEPSAŞ’a gittim harici farz olduğunu söylediler. İtirazdan sonra tekrar 2 cezayı kestiler yinede tekrar DEPSAŞ’a gidip itiraz ettim bana yüz defa itiraz etseniz biz size yüz defa caza keseceğiz dediler.  Yinede söylüyorum elektrik panosu binada orda fazladan kablo olması dükkana harici farz geldiği anlamına gelmez. Ben dükkanda herhangi bir kaçak yoktur bunun tespit edilmesini istiyoruz gelip kontrol etsinler diye itirazda bulunmama rağmen gelip kontrol etmeden üstüne yeni bir ceza kestiler. Toplamda  143 bin TL ceza kesildi” dedi.

Kendisinin inancından dolayı olsa gerek kaçak kullanmayacak bir yapıya sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Ateş, “Bunu ödeyecek durumum yok. 2 aydır işyerim ve derneğimiz kapalı bu haksız cezayı bize yazmalarının siyasi sebepleri olduğunu düşünüyorum. Dicle Elektirik bölgede adeta terör estiriyor onların yaptığı bu zulüm siyonist İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulümden bir farkı yoktur. Tüm siyasilere bu seçim arifesinde sesleniyorum. Bu memlekete bu mazlum halka sahip çıkınız. Vatandaşınızın sesine kulak veriniz. Devletin kendi vatandaşının hakkını savunması gerekiyor. Milleti sömüren vatandaşın cebindeki paraya göz diken bu şirketlere karşı bizim yanımızda olmanız gerekiyor. Bir hukuk devletinde olması gerekende budur. Bana cezanın mükerrer olduğunu yazmışlar. Ben hayatımda kaçak kullanmadım ve inancımdan dolayı olsa gerek kullanmamda, kaçağada karşıyız” diye konuştu.




Bu haber 1546 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI