Bugun...



"Anne babanın değeri sadece bir gün değil, her gün bilinmeli"

Dünyada 18 Haziran Babalar Günü olarak kutlanıyor. İslam’da anne ve babalar gününün bir gün değil, her gün olduğuna dikkat çekiliyor.

facebook-paylas
Tarih: 18-06-2023 10:14


18 Haziran Babalar Günü'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, İslam’ın anne ve babaya verdiği değerin hiçbir şey ile kıyaslanmayacak derecede önemli olduğunu belirtti.

Söz konusu günün, Avrupa menşeli olduğuna dikkat çeken Ak, "Dünyada olduğu gibi Müslüman bir ülke olan Türkiye’de de Babalar Günü kutlanıyor. Tabi Anneler Günü gibi Babalar Günü de Avrupa menşeli ilk Amerika’da kutlanmış ondan sonra da kutlanmaya devam etmiştir." şeklinde belitti.  

İnsanı her konuda şereflendirenin İslam olduğunu kaydeden Ak, "İslam hem anneye hem babaya gerekli değeri vermeyi evlatlarının anne babasına saygı göstermesini emretmiştir. Ayet-i Kerimede özellikle İsra Süresinde anne babaya iyilik yapmayı onlar yaşlandığında eğer evlatlarının yanında kalma gibi bir mecburiyetleri olursa yaşlılıklarından dolayı yaptıkları işlerde onlara of bile denmemesini Yüce Mevla emrediyor. Bu bağlamda bizi her konuda şereflendiren İslam’dır. Biz İslam’ın emirlerine Peygamber efendimizin sünnetinde babaya nasıl davranılması gerektiğini kendimize hayat tarzı seçerek yaşamalıyız ve yaşatmalıyız." ifadelerine yer verdi.

"60 yaşındaki bir insanında annesine babasına ihtiyacının olduğunu yaşayarak görüyoruz"

Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan Ak

Açıklamasının devamında Ak, şunları aktardı:

"Hepimizin anne babası var. Hangi yaşta olursak olalım anne babaya ihtiyacımız var. 60 yaşındaki bir insanın da annesine babasına ihtiyacının olduğunu yaşayarak görüyoruz. Onun için biz de onların yaşına geldiğimizde biz şu anda evlatlarımıza, babalarımıza, annelerimize nasıl saygı sevgiyi göstereceksek yarın bizde onların durumuna düştüğümüzde evlatlarımızdan aynı sevgi ve saygıyı bekleyeceğiz. Onun için İslam’ın anne babaya verdiği önemi öğrenelim. Bizi İslam ile şereflendiren ve Kur’an-ı Kerimde nasıl davranılması gerektiğini emreden Kur’an-ı Kerimin ve Peygamber Efendimizin yolunu takip edelim."

"Anne babamızın değerini sadece Avrupa’dan gelen günde değil, her gün hatırlayalım"

Ak, "Peygamber Efendimiz hem evlatlarına hem de sahabeyi kiramın çocuklarını çok severdi. Onlara tavsiyelerde bulunur, dizinin dibine oturtur anne ve babaya nasıl saygı gösterilmesi gerektiğini anne babanın duasının her duanın üzerinde geçerli olduğunu anlatırdı. Onun için kıymetli kardeşlerim, anne babamızın değerini sadece Avrupa’dan gelen günde değil, hayatın bize bahşettiği her gün hatırlayalım. Anne babamızı her gün sevindirelim. Anne babanın duası olmadan cennete bile girilmeyeceği ifade ediliyor. Bu çok önemlidir. Onun için anne babamızın gönüllerini hoş etmeye çalışalım. Onların kalplerini kırmamaya çalışalım. Onların bizden bir beklentileri istekleri olduğunda onları mümkün olduğunca yerine getirmeye çalışalım. Bu hem bir evlatlık görevidir hem de İslam’ın anne babaya verdiği değerin gösterilmesidir." dedi.

"Babalar günü İslam’a aykırı olmadığı sürece kutlanmasında bir beis yoktur"

Son olarak Ak, "Babalar günü İslam’a aykırı olmadığı sürece kutlanmasında bir beis yoktur. Ama Avrupa’dan gelen bir gelenektir. Anne babanın hatırlanması İslam’ın geleneğinde bir gün değil, senenin her günü hatırlanmasıdır. İslam, anne babaya saygı sevgi gösterilmesini ve onlara itaat edilmesini ifade eder. Bütün babalarımıza bütün annelerimize bütün büyüklerimize sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Allah hepsine sağlık afiyet versin. Allah onların duasını üzerimizden eksik etmesin." temennisinde bulundu.

 




Bu haber 785 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Genel Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI