Bugun...


Tarık Ziya Gücüm

facebook-paylas
BÖLGEMİZİN YENİ TÜRKİYE YE KATTIĞI AKADEMİK DEĞER, BİLİM İNSANI PROF. ERİŞAH ARICAN…
Tarih: 11-10-2020 18:53:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:53:00


Ana faaliyet konusu fonların kurulması ve yönetimi olan, profesyonel yönetim ilkelerine göre yönetilen, özel hukuk hükümlerine tabi olan Türkiye Varlık Fonu, kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye ekonomisi açısından çok ciddi çalışmalar yapmaktadır;

Yürüttüğü seviyeli ve kişilikli duruşu ile en son olarak Sayın Cumhur Başkanı tarafından atanan yönetim kurulu üyelerinin, yaptıkları görevin milli ve önemi açısından, görev  ve hizmette bulundukları süre içerisinde herhangi bir ücret ( Maaş ) almama kararı vermeleri 2023 vizyonuna koşar adımlarla yürüyen Yeni Türkiye, Büyük Türkiyenin Asil yüzünü yansıtan örnek ve taktire şayan bir harekettir.

Başkanlığını Sayın Cumhur Başkanının yaptığı,  Prof .Erişah ARICAN  ve M.Rıfat HİSARCIKLIOĞLU gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerinde olduğu yönetim kurulu üyeleri, atandıkları yıl itibariyle, yönetim kurulunda, bu ağır ve önemli sorumluluk karşısında herhangi bir mali karşılık almama kararı almış, Bu mütevazi ve örnek davranış kamuoyunda da  saygı ve takdirle karşılanmıştır.

Özellikle Üniversitede ekonomi alanında yaptığı çalışmalardan tanıdığımız, aynı zamanda bölgemizin yetiştirdiği önemli Akademisyenlerden olan, sayın prof. Erişah ARICAN hanımefendinin, Hem ekonomi hukuku,hem Eğitim alanında yaptığı çalışmalar, hemde  ülkemiz bilimine kattığı değer azımsanmayacak derecede önemlidir.

Varlık fonu nedir? Kısaca değinmek gerekirse…

1-Türkiye’nin stratejik varlıklarını geliştirmek, değerlerini artırmak ve ülkemizin öncelikli yatırımları için kaynak sağlamak için kurulan Türkiye Varlık Fonu, ülkemizin ekonomik istikrarının arttırılması ve kalkınmasına katkı sağlamak, kamuya ait olan varlıkları daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmek; mevcut kamu varlığına değer katarak gelecek nesiller için daha güçlü bir Türkiye hazırlamak amacıyla faaliyet göstermek.

2-Devredilen tüm kamu varlıkları ve fonlar Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi ile bağlı şirket veya iştirakleri ile fon ve bünyesinde kurulacak alt fonları kapsayan yatırım planlarına uygun olacak şekilde, yine şirketlerin mevcut yönetimleri ve işletme politikaları, iş planları, yatırım ve büyüme stratejilerine uygun olarak değerlendirilecektir. Ulusal ve uluslararası finans kuruluşları da dâhil olmak üzere ilgili paydaşlarla sağlanan iş birlikleri ile sürdürülebilirlik ilkesi dahilinde uzun vadede bu kurum ve kuruluşların devamlılığı ve ekonomimize katkısını arttırıcı yatırımlar gerçekleştirmek.

3-Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’nin ana faaliyet konusu sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, yurt içinde kamuya ait olan varlıkları ekonomiye kazandırmak, varlıkların değerini evrensel kurumsal yönetişim ilkeleri ile artırmak, yatırım odaklı dış kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek amacıyla Türkiye Varlık Fonu’nu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek.

Görüldüğü üzere;Türkiye Varlık Fonu’nun, bünyesindeki varlıkların ürettiği katma değer performansını artırarak, büyük projelere finansman sağlayacak, bu sayede hem bu projelerin hayata geçmesiyle istihdam sağlanacak, hem de finansman maliyetleri üzerindeki baskı azaltılmış olacaktır. Tasarruf ve yatırımlardaki artışın sonucunda ise ülkemizin büyümesi ve kalkınması üzerinde olumlu etkilerde bulunacaktır.

Türkiye Varlık Fonu’nun amaçlarına gelince;

A-Önemli kamu varlıklarında değer artışı sağlayarak ekonomik büyümeye katkıda bulunmak,

B-Katılım finansmana uygun varlıkların gelişmesine destek olmak,Sermaye piyasalarının araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak,

C-Türkiye’ye daha fazla yatırımcı ilgisini çekmek ve yeni yatırımlar için sermaye sağlamak,

D-Stratejik önem arz eden sektörlerin gelişmesine ve büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek amacıyla Türkiye Varlık Fonu’nu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek.

Evet!

Binlerce yıllık bir kültür ve medeniyete sahip bu ülke her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da verdiği savaşı, bu alanda görev alan liyakatli ve onurlu kadrolarla zaferle sonuçlandıracaktır.

Bugün olmasada gelecekte bu ülkenin çocukları, Yeni Türkiyenin inşasında dik duruşları ile yürüyen bu onurlu insanları asla unutmamalı ve unutmayacaktır…

Vesselam

Tarık Ziya GÜCÜM   



Bu yazı 232 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI