Bugun...


Zeki Özer

facebook-paylas
Tüm Türkiye Kudüs için ayakta!
Tarih: 16-05-2021 15:56:00 Güncelleme: 16-05-2021 17:20:00


Zekeriyanın, meryemin, yahyanın kutsal şehri. Barışın bereketin ve peygamber kıblesi kudüs. İslamın mahremi  Müslümanların kutsalı mescitin içinden gökyüzüne doğru yükselen dumanlar.

İsrail bombaları altında Parçalanan çocukların çığlıkları ile beraber ağlayan kutbettüsahra..

Evet..

Terör devleti ile Filistinler arasında son 100 yılın en acımasız savaş yaşamakta. Tüm Dünyanın gözü önünde terör devleti insanlık suçu işliyor. Dünyanın gözü önünde sivillere bomba yağdıran İsrail'e tepkiler yağarken, Batılı ülkelerin yönetimleri ise yaşananlara göz yumuyor. Batının iki yüzlülüğü bir daha otaya çıktı. Birleşmiş milletler terör devletinin  işlediği insanlık sucuna hem ortak hem de göz yumuyor.

 

Terör devleti İsrail'in Kudüs'te Müslümanların asırlardır yaşadıkları toprakları işgal girişimi ve Filistin halkının zorla evlerinden çıkarılması, göçe zorlaması, bir insanlık suçudur ve asla kabul edilemez. Terör devleti İsrail, bu tutumuyla bu coğrafyada barış ve huzurun önündeki en büyük engeldir.

 

Terör devleti İsrail Müslümanların dağınıklığından cesaret bulmaktadır. Bugün İslam devletleri dağınık olmasaydı terör devleti bu alçaklığa cesaret etmezdi.

İslam devletlerinin kendi aralarındaki sorunları bir tarafa bırakarak birlik olmalarının zamanı gelmedimi, bugün terör devletinin Mescidi Aksaya saldırmasının altından yatan neden tüm Filistin toprağı işgal etme ve üç semavi dinde  kutsal olan  Mescidi Aksay’ı  yıkıp Yahudiler için  sinagoga çevirme planı var.  onun için yer yüzünde yaşayan tüm Müslümanlar var gücü ile karşı çıkmalı. İslam ümmeti tek yürek olarak Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı her daim ve her zeminde savunacaktır.

 

İslam coğrafyasında Kudüs ve Mescid-i Aksa duyarlılığını canlı ve güçlü tutmak için, Kudüs davasını tüm dünyaya duyurmak ve geleceğe taşımak için İslam ülkelerinde basın yayın organlarda önemli görev düşmekte. Bugün terör devleti ellinde bulunan gerek basın gerek sosyal medya araçları aktif olarak kullanmakta bunların başında facebook   gelmektedir.  Bu kurumlar terör devletinin yaptığı zulmü gizlemek ve çarpıtmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

 

Türkiye, halkı ile haklı Kudüs davası için ayakta. Tüm kamu kurumları seferberlik halinde,  basın yayın organları da haklı Kudüs davası için ayakta.

Ama her nedense TRT kürdi bayramda sanki bir şey olmamış müzik ve eğlence programlarına tüm hızı ile devam etmekteydi.   

 

Türkiye’nin yedi bölgesinde her Irktan, Dinden Milletlerden insanlar alanlar da terör devleti israili  protesto ederken, Türkiye Cumhuriyeti başkanı Recep Tayyip Erdoğan haklı Kudüs davası için 19 ülke başkanları, birçok Avrupa ülkeleri devlet başkanları ile  görüşmeler yaparak terör devleti züllümü durdurmak için top yekün, gece gündüz demeden çalışırken,  TRT kürdi yöneticileri tam hızla eğlence programları yaparak  sanki yüzlerce çocuk kadın sivil israilin bombaları altında can vermemiş gibi eğlence ve bayram sevinci yaşıyor.

bir çok Kürt kentlerin de Kürt halkı gece gündüz sokaklarda bu vahşeti telin etmektedir. 

büyük komutan  Selahattin Eyyubi  dediği gibi   “Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim ki”

TRT kürdi bu gibi durumlarda biraz daha duyarlı olabilirdi galiba.



Bu yazı 6307 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI