Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
DİYARBEKİR SPOR SERİYE BAĞLADI
Tarih: 11-10-2020 18:32:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:32:00


Hafta sonu 1954 Kelkit Belediye sporu konuk eden Diyarbekir spor rakibini tek golle geçti.

Maçı izlemeyen sporseverlerin skora baktıkları zaman sanki bu maçı zorla kazanmışlar gibi bir algı içerisinde olabilirler. Ancak işin gerçeğine baktığımız zaman Diyarbekirsporun 90 dakika boyunca rakibine sadece bir tek cılız şut pozisyonu verdiğini, onun dışında rakip forveti neredeyse ceza sahası içine hiç yaklaştırmadığını ayrıca ofansif futbol düşüncesi ile rakibi kendi yarı alanına mahkum ederek ilk yarıda 2, ikinci yarıda 4 tane net gol kaçırıp farkı kaçırdığını söyleyebilirim.

Diyarbekirspor bu sezon gerçekten iyi bir takım kurmuş futbolculara baktığımız zaman bireysel, gurupsal ve takım olarak gerçekten elit oyuncular var. İyi de futbol oynuyorlar, ancak Diyarbakır stadyumunun zeminin kötü oluşu Diyarbekir spor için büyük bir handikap olduğunu söyleyebilirim.

Futbolu bilen, iyi bilir. Teknik kapasitesi yüksek ayrıca Şampiyonluk yolunda özellikle iç sahada kazanmak zorunda olan bir takımın kötü saha zemininde oynaması her zaman büyük handikap olmuştur.

Ayrıca deplasmana gelen takımların yüzde yüz savunma anlayışı ile kapanıp bir puan hedeflediğini, bu maçta olduğu gibi oyun rakibin yarı sahasında oynandığı zaman rakiple birlikte birde topu kontrol altına almak gerçekten çok zor oluyor. Nitekim rakip takım katı savunma anlayışı ile dirençli savunma yaptığı ilk yarıda Diyarbekir spor  topu yere indirmekte zorlandı. Ancak buna rağmen Serhat ve Vedat’la iki gol pozisyonundan yararlanamadı. İkinci yarı da Tolunay in yerine dahil olan Reşo Akın’la hücum gücünü artıran Diyarbekir hareketli olduğu ilk bölümlerde Reşo ile 2 net gol pozisyonu harcadı. Kaçan goller sonrası baskısını yüzde yüz artıran Diyarbekirspor arzuladığı golü bulmakta gecikmedi. Güney’in mükemmel pasına mükemmel bir vuruş yapan Uğur ayhan Diyarbekir sporu 1-0 öne geçirdi. Gol sonrası son 10 dakikada beraberlik adına hücumu düşünen rakip takım ileri çıkmaya başlayınca Diyarbekir spor oyunun son bölümünde geniş alanlar buldu. Gol öncesinde rakip yarı alanına sıkışan oyunda pas trafiğini iyi yapamayan Diyarbekir spor geniş alanı bulunca rakibini bunaltmaya başladı. Maçın son dakikalarında üst üste cömertçe kaçırdığı gollerle farkı kaçırmış oldu.

Sonuçta alınan galibiyet çok önemliydi çünkü bu takımın seri galibiyetlere ihtiyacı vardı. Bu maçta Diyarbekir spor kötü zeminin azizliğine uğrayarak puan veya puanlarda kaybedebilirdi. Çok şükür o talihsizlik yaşanmadı. Bu maçta alınan 3 puan Şampiyonluk yolunda özgüven açısından da iyi bir moral oldu.

Diyarbekirsporun tüm ekibini kutluyorum. Önümüzdeki hafta ciddi bir deplasman olan Nazilli Belediye spor karşısında takımımıza yürek dolusu başarılar diliyorum.



Bu yazı 156 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI