Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
EĞİL’DE FUTBOL MEVSİMİ
Tarih: 11-10-2020 18:32:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:32:00


Tarihi dokusu, Görsel güzelliği ve İnanç merkezi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış memleketim Eğil’de Eğil Belediyesi tarafından düzenlenen Halı saha Futbol turnuvasına katıldım.

Son yıllarda yapılan barajla birlikte yüzme sporunun dışında gençlerin sportif açıdan spor yapma imkânı bulamadığı güzelim ilçemizde, geçmiş dönemlerde Eğil Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kaymakamlık kupası adı altında zaman zaman turnuvalar düzenlenirdi.

Eğil spor kaptanı olarak yaklaşık 10 turnuvaya Eğil spor ve farklı köy takımları adı altında turnuvalara katıldım. Birçok turnuvada şampiyonluklar yaşadım. Hiç unutamam maç günleri Eğil ilçesi adeta karnaval havasındaydı.

Yaklaşık 10 yıldır düzenlenemeyen futbol turnuvalarını bu yıl Eğil Belediyesi halı saha futbol turnuvası düzenleyerek Eğil’deki spor gençliğine tekrardan eski futbol heyecanını yaşatması gerçekten çok güzel bir etkinlik oluyor.

Ben de eski günlerimi yaşama adına Eğil’de tüm akrabalarımın yaşadığı köyüm, zazaca ismi “BINEGOL” olan “GÖLALTI” takımını kurarak bu turnuvaya iştirak ettik. Takım oyuncularımın tümünün yeğenim olduğu kadro ile ilk maçımızı Işıklı köyüne karşı oynadık. Yoğun ilgi gösterilen ve çok mükemmel geçen maçımızı 3-1 kazandık. Tüm yeğenlerimi kutluyorum. Rakip takım Işıklı köyü oyuncularını da maçın hiç bir anını çirkinleştirmeden centilmence oynadıkları için onları da tebrik ediyorum. Maç öncesi Turnuvayı düzenleyen Eğil Belediyesi Başkanı sevgili kardeşim Mustafa Akkul’a turnuvanın anısına çiçek takdim ettim.

Çiçekler kadar mahsun ve temiz duygulara sahip olan sporsever kardeşim Mustafa Akkul, Kuyumcular odası başkanı iken Kuyumcular odasının her yıl geleneksel olarak düzenlediği halı saha futbol turnuvalarda her zaman birlikte yer almışızdır.  Zaman zaman Antalya, İzmir, Kahraman Maraş ve farklı illerde düzenlenen futbol aktivitelerinde de birlikte yer aldık. Başkanımız Mustafa Akkul ile ortak buluşma noktamız olan Futbol ve memleketimiz Eğil spor gençliği için düzenlenen bu güzelim halı saha futbol turnuvasında tekrardan bir arada olmak benim için mutluluktur.

Eğil spor gençliği için bu güzelim turnuvayı düzenleyen Başta Eğil Belediye Başkanları Mustafa Akkul, Gülistan Ensarioğlu, Meclis üyeleri ve Emeği geçen herkese  Eğil’li bir spor yazarı olarak teşekkür ediyorum.

Karnaval havasında geçen bu güzelim spor etkinliği Eğil ilçesinin köyleri ve mezraları arasında kaynaşma ve dayanışma adına güzellikler getirmesi dileğiyle tüm takımlara sakatlıktan uzak futbolcuların oynarken keyif alacakları ve izleyenlere de keyifli anlar yaşatacakları müsabakalar temenni ediyorum.

Bu tür sosyal ve sportif etkinliklerin de ilçemizde artarak devam etmesini temenni ediyorum.

Son olarak Eğil’deki spor tesisleri konusuna dikkat çekerek yazımı sonlandırmak istiyorum. Ben Eğil’li bir spor adamı olarak defalarca yazılarımda Eğil’de spor tesislerinin olmadığını dile getirdim. Bundan sonrada her zaman bıkmadan usanmadan dile getirmeye de devam edeceğim. Diyarbakır’ın tüm ilçelerinin neredeyse tamamında spor tesisleri olmasına rağmen,   sosyal eğlencesi çok fazla olmayan bu güzelim ilçemde spor tesisleri neden yok?

Bu konuda Eğil ilçesinin Güzide kurumları olan Kaymakamlık ve Belediyeden Tesis konusunda desteklerini bekliyoruz.

 

 



Bu yazı 235 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI