Bugun...



Kasaplar: Kırmızı et fiyatı düşüşe geçti

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamada, bir yıldan bu yana sürekli artan kırmızı et fiyatının ilk defa düşüşe geçtiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2024 18:45

Kasaplar: Kırmızı et fiyatı düşüşe geçti

 

 

Az da olsa kırmızı et fiyatlarının düştüğünü belirten Rüzgar, bu önümüzdeki günlerde et fiyatlarının daha da düşeceği öngörüsünde bulundu.

Et fiyatlarındaki düşüşün en büyük sebebinin ete rağbetin olmamasından kaynaklandığını ifade eden Rüzgar, "Kırmızı etin yükselişi biraz da halkımızın aç gözlülüğünden de kaynaklıdır. Vatandaş iki kilo et ihtiyacı varken gelip 6-7 kilo alıyorsa, yani ihtiyaç fazlasını alıyorsa haliyle kasap da ihtiyaç fazlası hayvan kesmek zorunda kalıyor. Durum bu olunca yüksek rağbetten dolayı fiyatlarda sürekli artış yapılıyordu." dedi.

"Et fiyatı daha da düşecektir"

Ramazan Bayramı sonrası kırmızı ete rağbetin azaldığını belirten Rüzgar, "Hayvan kesimi de azaldı. Bu durumdan dolayı hayvan sayısı çoğaldı. Haliyle fiyatlar düşüşe geçti. Fiyatların düşmesi vatandaşı memnun ettiği gibi biz kasaplar da bu durumdan memnunuz. Özelikle büyükbaş dana eti çok yüksek bir fiyattan vatandaşa tanzim ediliyordu. Bayram öncesi dana eti kilo fiyatı perakende 550 TL'den kuzu ise 480 TL'den satılırken, bayram sonrası ise dana eti perakende satış fiyatı 500 TL, kuzu eti ise 450 TL civarında satılıyor ve önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.




Bu haber 455 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI