Bugun...



DEVA Partisi Milletvekili Ekmen: Yeni Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Mevsimlik Tarım İşçilerine Umut Olabilir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Cumhurbaşkanlığı tarafından mevsimlik tarım işçilerine yönelik yayımlanan yeni genelgenin önemini vurgulayarak, bu genelgenin etkin uygulanmasını izlemeye alacaklarını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 28-04-2024 17:58

DEVA Partisi Milletvekili Ekmen: Yeni Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Mevsimlik Tarım İşçilerine Umut Olabilir

 

 

Cumhurbaşkanlığı tarafından mevsimlik tarım işçilerine sunulacak hizmetleri düzenleyen yeni bir genelge yayımlandı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, genelgenin mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını iyileştireceğine dair umutlarını ifade etti.

  Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanları, sağlık, eğitim, ulaşım, güvenlik, istihdam ve sosyal güvenlik gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor. Ekmen, bu genelgenin önceki yıllarda yayımlanan 2010 ve 2017 tarihli Başbakanlık genelgelerinin bir güncellemesi olduğunu belirtti ve “Cumhurbaşkanlığı sisteminin beşinci yılında bu genelgenin yayımlanmış olması, uzun süredir süregelen bir sorunun çözümüne yönelik önemli bir adım olabilir,” dedi.

 Ekmen, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının çözümü için defalarca soru önergeleri verdiğini, basın toplantıları düzenlediğini ve TBMM Genel Kurulu ile Plan ve Bütçe Komisyonu toplantılarında bu konuları gündeme getirdiğini hatırlattı. “Genelge ile sorumluluğun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na verildiğini hatırlatan Ekmen, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a seslenerek koordinasyon gecikmemesi için, bizzat başkanlığınızda Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme Kurulunun bir an önce toplanmasını rica etti. "Bürokratik sorumluların bu genelgeyi etkin bir şekilde uygulamalarını yakından takip edeceğiz," diyen Ekmen, genelgenin yalnızca kağıt üzerinde kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yeni genelgede belirtilen, valiliklerce geçici yerleşim alanları oluşturulması, sağlık ve eğitim hizmetlerinin iyileştirilmesi, trafik denetimlerinin artırılması ve sosyal güvenlik ile ilgili düzenlemeler, mevsimlik tarım işçilerinin yaşam kalitesini artıracak önlemler arasında yer alıyor. Ayrıca, çocuk işçiliği ile mücadele ve eğitimde fırsat eşitliği sağlama yönünde atılacak adımlar, bu genelgenin kapsamında özel bir önem taşıyor.

Milletvekili Ekmen, bu genelgeyle birlikte mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi ve onların daha iyi bir yaşam kalitesine kavuşturulması amacıyla devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu genelgenin uygulama sürecini takip ederek, işçilerimizin hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşmalarını destekleyeceğiz,” şeklinde konuştu.




Bu haber 438 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI