Bugun...



BM: Gazze gazeteciler için "ölüm tuzağı"

Birleşmiş Milletler, Gazze'nin gazeteciler için dünyadaki en tehlikeli yer haline geldiğini açıkladı. Uluslararası topluma, kınama açıklamalarını aşan somut adımlar çağrısı yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 04-05-2026 09:23

BM: Gazze gazeteciler için


    

 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Gazze Şeridi'nin gazeteciler için "dünyanın en tehlikeli yeri" olduğunu duyurdu.

Kuruluş, uluslararası topluma yaptığı çağrıda yalnızca kınama ve dayanışma mesajlarının yeterli olmadığını vurgulayarak, gazetecilerin korunması, hesap verilebilirliğin sağlanması ve uluslararası medyanın Gazze'ye bağımsız erişiminin güvence altına alınması gerektiğini belirtti.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk ise Gazze'deki durumu "medya için ölümcül bir tuzak" olarak nitelendirdi. Türk, Ekim 2023'ten bu yana yaklaşık 300 gazetecinin hayatını kaybettiğinin doğrulandığını, çok daha fazlasının ise yaralandığını açıkladı.

Gazze'de süren saldırılar, sadece sivilleri değil, sahada görev yapan gazetecileri de doğrudan hedef haline getirirken, uluslararası kuruluşların art arda yaptığı uyarılara rağmen etkili bir koruma mekanizmasının oluşturulamaması dikkat çekiyor.

BM'nin son açıklaması, Gazze'de gazetecilere yönelik tehlikenin boyutunu bir kez daha gözler önüne sererken, uluslararası toplumun somut adım atıp atmayacağı sorusunu da gündeme taşıdı. 




Bu haber 193 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI