Bugun...



Hekimler ve sağlık çalışanları: Bu vahşete sessiz kalınmaz

Hekimler ve sağlık çalışanları, işgal çetesinin 231 gündür dünyanın gözleri önünde Gazze'de ve şimdi de Refah'ta bebek, çocuk, genç, kadın, yaşlı demeden yaptığı soykırıma dikkat çektiler.

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2024 00:20

Hekimler ve sağlık çalışanları: Bu vahşete sessiz kalınmaz

 

 

Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları tarafından her hafta düzenlenen "Sessiz Yürüyüş" eylemi 28'nci haftasında da devam etti.

Malatya'da bir araya gelen yüzlerce kişi, "Hekimler ve sağlık çalışanları terör soykırım ve işgale karşı yürüyor" sloganıyla siyonist işgal rejiminin Gazze'de ve Refah'ta yaptığı soykırımı tel'in etti.

Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii önünde yapılan basın açıklaması, küçük bir erkek çocuğun Mescid-i Aksa ile ilgili şiir okuması ve ardından erkek çocukların Filistin ile özdeşleşen "dabke" dansıyla sona erdi.


"Selam olsun zulme sessiz kalmayanlara"

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Hemşirelik Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Feyza Karslıoğlu, "Gittikçe zulmü artan işgalci israil’e diyoruz ki; zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşır. Senin de sonun yaklaştı, geçmişteki tüm zalimler gibi senin de tarihin kara sayfalarında adın geçecek ve lanetle anılacaksın. Bugün senin zulmüne susanlar, senin yanında olup yardımcın olanlar da ilerde utancından kaçacak delik arayacak ve yargılanmaktan kurtulamayacak... Selam olsun canlarıyla, kanlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına... Selam olsun öldürülmek pahasına mesleklerinden vazgeçmeyen Gazze’nin onurlu hekim ve sağlık çalışanlarına... Selam olsun zulme sessiz kalmayan, gücü yettiğince zalimin karşısına dikilen vicdanlı insanlara." dedi. 

"7 Ekim’den bu yana yaklaşık 40 bin kişi şehid oldu"

Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak sessiz yürüyüşlerinin 28'inci haftasında bıkmadan, usanmadan Gazze için seslerini yükseltmeye devam ettiklerini ve devam edeceklerini belirten Kaerslıoğlu, "Yaklaşık bir asırdır işgalci siyonist rejim, Filistin’de sistematik bir şekilde katliamlar yapmakta, insanları yurtlarından zorla sürgün ederek mal varlıklarına el koymaktadır. Son olarak 7 Ekim’den itibaren süren saldırılarda ise yaklaşık 40 bin kişi şehid oldu ve 100 bine yakın kişi ise yaralandı, 20 bine yakın çocuk ise yetim kaldı. İşgalci israil’in Gazze’de bulunan hastanelere yönelik saldırıları katliamlara dönüşmüş, ancak söz konusu saldırılara uluslararası alanda henüz bir yaptırım uygulanmamıştır. Saldırılardan önce Gazze'de yaklaşık 35 hastane bulunmakta iken şu anda Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin tamamı ve güneyindeki hastanelerin çoğu sağlık hizmeti veremez durumda. Bugünlerde Gazze'de ayakta kalan ve hala çalışmaya devam eden yalnızca 3-4 hastane mevcut. Bunların da sadece ikisinde aktif olarak ameliyat yapılabilmekte. Yaptığı katliamdan en ufak bir ders almayan terör devleti, kana susamışçasına Refah’ta, yeryüzünde en büyük insan yoğunluğu olan o küçücük alanda kara operasyonuna devam etmekte, yapılan uyarılara kulak asmamaktadır." diye konuştu. 

 "İşgalci israil tarihin kara sayfalarında lanetle anılacak"

Gazze'deki durumun tam anlamıyla bir soykırımın acımasız yüzünü gösterdiğine dikkat çeken Karslıoğlu, "israil, Gazze'yi bir toplama kampına dönüştürmüş durumda. Maalesef güvenli bir sığınak kalmamıştır. Bu vahşete sessiz kalmak, insanlığın vicdanını ayaklar altına almak demektir. Gittikçe zulmü artan işgalci israil’e diyoruz ki; zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşır. Senin de sonun yaklaştı, geçmişteki tüm zalimler gibi senin de tarihin kara sayfalarında adın geçecek ve lanetle anılacaksın. Bugün senin zulmüne susanlar, senin yanında olup yardımcın olanlar da ilerde utancından kaçacak delik arayacak ve yargılanmaktan kurtulamayacak" dedi. 

"Boykotu gevşetmediğimizde sevinen mazlumlar olacak"

Hesap günü geldiğinde bebeklerin, masumların katledilmelerine sessiz kalanlarla hesaplaşacaklarını kaydeden Karslıoğlu, "Gazze’deki mazlumların göğü inleten çığlıklarına sağır kesilen, kör taklidi yapan dilsizlerle hesaplaşacağız. Elbet bugünler de tarih olacak. Biz Gazze’yi unutmadığımız, unutturmadığımızda; eylem ile yüreğimizdeki ateşi diri tuttuğumuzda, zulmedenlerin hangi akıbete uğrayacaklarını haykırdığımızda, dua ile Allah’tan yardım, sabır ve metanet dilediğimizde, boykotu gevşetmediğimizde, alışkanlık haline getirdiğimizde sevinenler mazlumlar olacak." şeklinde konuştu. 

"Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz"

Karslıoğlu, son olarak şunları söyledi: 

"Yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, devletlere, sağlık ve yardım organizasyonlarına sesleniyoruz. Gazze, insani yardım bekliyor! Bombalardan kurtulabilen bir avuç mazluma acilen insani yardım ulaştırılmalıdır. Yaralı ve hastalar bir an önce tahliye edilmelidir. Dünyanın dört bir tarafında aynı hassasiyeti paylaştığımız nice hekim ve sağlık çalışanları adına bizler; her türlü göreve hazır olduğumuzu tekrar dile getiriyoruz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına sessiz yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz! Dünya yeni bir bahara gebeyken biz vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, eylemimizle Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" 




Bu haber 440 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI