Bugun...



Mardin’de siyonist işgal rejime destek veren Starbucks protesto edildi

Mardin Merkez Artuklu ilçesinde siyonist işgal rejimini protesto etmek amacıyla STK ve halk tarafından Starbucks şubesinin önünde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2024 00:20

Mardin’de siyonist işgal rejime destek veren Starbucks protesto edildi


    

 

Siyonist rejime desteği nedeniyle Türkiye’de Starbucksa yönelik protestolar devam ediyor.

Mardin-Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve halk tarafından Mardin’in Artuklu ilçesinde Starbucks un önünde, basın açıklaması ve sessiz eylem gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını, Kasım Ergün okudu.

Halkının çoğu Müslüman olan ülkelerin yaşanılan soykırıma karşı sessiz ve aciz bir çaresizlik içinde olduğunu vurgulayan Ergün, bugüne kadar Filistin’de 35 binden fazla insan şehit edilmiş ve yüz bin civarında kişi yaralandığını ifade etti.


"Siyonistlerin vahşi ve hukuksuz saldırılarına başta ABD ve İngiltere olmak üzere birçok batılı ülke arka çıkmıştır”

Filistinli Müslümanların acısını paylaşmak ve zalimlere karşı, mazlumların yanında olduklarını dünyaya duyurmak için toplandıklarını belirten Ergün, “Dünyanın en vahşi ve yüksek teknolojik donanıma sahip israil askerlerinin işgal ve saldırılarına karşı evini-yurdunu korumak için direnen Filistinli kardeşlerimizin acısını paylaşmak ve zalimlere karşı, mazlumların yanında olduğumuzu dünyaya duyurmak için buradayız. Gazze 7 aydan beri karadan, havadan ve denizden abluka altına alınarak, uçaklarla, füzelerle ağır bir şekilde imha edilmektedir. Bugüne kadar 35 binden fazla insan şehit edilmiş ve yüz bin civarında kişi yaralanmıştır. Bunların büyük çoğunluğu çocuklar ve kadınlardır. Siyonistlerin vahşi ve hukuksuz saldırılarına başta ABD ve İngiltere olmak üzere birçok batılı ülke arka çıkmıştır. Halkının çoğu Müslüman olan ülkeler ise bu soykırıma karşı sessiz ve aciz bir çaresizlik içindedir.” şeklinde konuştu.

 

Kasım Ergün

"Bazı firmalar ve markalar vardır ki, siyonizme ve işgalci güçlere verdikleri açık destek nedeniyle adeta kötülük sembolü haline gelmiştir"

Siyonist işgal çetesi ve işbirlikçi destekçileri yandaş firmaların ürettiği ürünleri, her kesimden karşı gelmeye çağıran Ergün, "Vicdanının sesini dinleyen ve haksızlık karşısında susmayı içine sindiremeyenler dünyanın dört bir yanında mazlum Gazze’nin hukukunu savunduğu gibi, biz de Mardin-Kızıltepe olarak, duruşumuzu ve tarafımızı ortaya koymaya çalışıyoruz. Hükümetler korku ve iktidar hesaplarıyla pussa da, dünyanın dört bir yanında sivil halkların işgal ve soykırıma karşı gösterdikleri dayanışma ve protesto gösterilerini çok değerli görüyor ve destekliyoruz. Bütün halkımızla beraber siyonist israil ve işbirlikçi-destekçi yandaş firmaların ürettiği ürünleri, çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz, esnafımız ve öğrencilerimiz hep birlikte ve kararlı bir şekilde boykota devam edelim. Hangi ülkenin ve hangi sermayedarın olursa olsun, siyonist işgalci israili destekleyen tüm firmalar ve ürünleri protesto etmek ve satın almamak bizim insani, İslami ve vicdani sorumluluğumuzdur. Bazı firmalar ve markalar vardır ki, siyonizme ve işgalci güçlere verdikleri açık destek nedeniyle adeta kötülük sembolü haline gelmiştir. Bunlardan birisi de Starbucks’tur." ifadelerini aktardı.

"Sivil direniş ve ahlaki isyana hep beraber destek verelim ve bunu sürdürelim"

Siyonist markaları tüketenlerin büyük bir vebal içerisinde olduklarını vurgulayan Ergül, "Filistinli, Gazzeli kardeşlerimize bir yudum suyu, bir lokma ekmeği çok gören, masum bebekleri ve çocukları acımasızca katleden soykırımcılara karşı bazı markaların, bazı firmaların ürünlerini hala tüketen varsa büyük bir vebal altındadır. Sivil direniş ve ahlaki isyana hep beraber destek verelim ve bunu sürdürelim. Hiç olmazsa, sembolik kimi eylemlerimizle tarafımız ve istikametimiz belli olsun. İsrail ve küresel destekçileri hiçbir hukuk ve uluslararası anlaşmaya uymamaktadır. Ancak İsrail şunu iyi bilmelidir ki siyonist israile ve destekçilerine karşı bütün dünyada büyük bir öfke ve nefret birikmektedir. Bu öfke seli gün geçtikçe birikecek ve kontrol edilemez şekilde büyük bir infiale yol açacaktır." şeklinde kaydetti.

"100 yıla yakındır Filistin işgal altında, Filistin baskı altında"

 

Ömer Faruk Yıldırım

Protesto sonunda duayı yapan İmam-Hatip Ömer Faruk Yıldırım duygularını İLKHA’ya aktararak, bu tür eylemleri, İslam coğrafyası selamete erişinceye kadar sürdüreceklerini belirtti.

Yıldırım, "Protestolarımız 7 Ekim’den sonra çok şükür artmaya başladı. Halen devam etmektedir. Tabi ki bu protestolar 7 Ekim’den ibaret değildir. 100 yıla yakındır Filistin işgal altında, Filistin baskı altında. Bu zulüm ve baskıları herkese duyurmak, Müslümanları bu konuda bilinçlendirmek için Starbucks gibi mekânları boykot etmek için insanları bilinçlendirme amacındayız. Her zaman yüce Allah’a duamızı edeceğiz. Bu eylemleri düzenlemeye kararlıyız inşallah. Yüce Allah bütün İslam coğrafyasını selamete çıkarıncaya kadar bu tür faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz inşallah." dedi.
 




Bu haber 1005 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI