Bugun...



Şanlıurfa'yı yansıtmayan "Kültür Yolu" festivaline tepkiler sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'da şehri tanıtmak, şehrin tarihini ve kültürünü dünyaya duyurarak turizmini canlandırmak amacıyla 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında "Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa" adıyla bir festival gerçekleştirilecek.

facebook-paylas
Tarih: 25-05-2024 18:36

Şanlıurfa'yı yansıtmayan


    

 

Kültür Yolu Festivali kapsamında Şanlıurfa'da düzenlenecek olan konserlere tepkiler gelmeye devam ediyor.

Gazze'de soykırıma varan saldırıların yaşandığı ve tasarruf tedbirleri nedeniyle önlemlerin alındığı bir dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ciddi meblağlara mal olan etkinliklerin hız kesmeden devam ettirilmesi eleştiri konusu oluyor.

DİN-BİR-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt ve Fahri Vaiz Mehmet Emin Kutluay, Kültür Yolu Festivali ile ilgili açıklama yaptı.

Cuma hutbesinde verdiği vaazda yapılan etkinliğe tepki gösteren Vaiz Mehmet Emin Kutluay, yapılacak konserleri; Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya ihanet olarak nitelendirdi.

"Bu konserler yanlıştır"

 

Vaiz Mehmet Emin Kutluay

Vaazında Filistin'de şehid olan Hasan Saklanan'ı daha yeni defnettiklerini hatırlatan Kutluay, "Ve yarın Şanlıurfa'da kültür konserleri başlayacak. Ahlaksızlığı getirmek için. Hiç kimseden ses çıkmıyor değerli kardeşlerim. Teslim olmuşlar birilerine. Oğlunu, kızını işe koymak karşılığında bütün yanlışlara suskunlar... Konuşan yok. Allah şahit ben buradan feryat ediyorum. Bu konserler yanlıştır, Gazze'ye ihanettir, Kudüs'e ihanettir, Mescid-i Aksa'ya ihanettir, Allah'a ihanettir. Aklımızı başımıza almamız lazım." dedi.

"Vahim hatadan dönmelerini temenni ederim"

 

Hacı Kurt

DİN-BİR-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt ise yaptığı açıklamada, "Gazze'de çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere yaklaşık 40 bin masum insan dünyanın en büyük terör örgütü israil ve yandaşları tarafından şehit edilmiş, 100 bin kişi de yaralanmış iken, daha dün Gazze Şehidimiz Hasan'ı defnetmiş iken, Kültür ve Turizm Bakanlığının Urfa'mızda bir sürü konser eşliğinde festival düzenlemesini insani ahlak ve vicdana aykırı olduğunu beyan ederken ilgili makamlardan bu vahim hatadan dönmelerini temenni ederim." diye konuştu.
 




Bu haber 749 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI