Bugun...



17 yaşındaki hastanın aort anevrizması tedavi edildi

Aort damarında ciddi bir anevrizma ve aort kapağında ileri derecede yetmezlik tespit edilen hasta, tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

facebook-paylas
Tarih: 22-05-2024 18:31

17 yaşındaki hastanın aort anevrizması tedavi edildi

 

 

Siverek'te yaşayan 17 yaşındaki bir genç, dört gündür süren nefes darlığı şikayetiyle Siverek Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Kardiyoloji uzmanları, hastanın aort damarında ciddi bir anevrizma (balonlaşma) ve aort kapağında ileri derece yetmezlik (kaçak) tespit etti. Durumun ciddiyeti nedeniyle hasta, acil olarak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı, hastayı hızlıca kabul etti ve yapılan ilaçlı tomografi sonucunda, normalde 3 cm olması gereken aort damarının 10 cm'e ulaştığını belirledi.

Dr. Bayıcı, aort damarındaki bu anevrizmanın yanı sıra, kalp kapağından aort damarına doğru doğuştan gelen bir zar olduğunu ve bunun yıllar boyunca damarın genişlemesine, kapağın ise fonksiyonunu kaybetmesine neden olduğunu düşündüğünü söyledi. "Bu şekilde genişlemiş bir damarın yırtılmaması bile mucizeydi," diyen Dr. Bayıcı, acil müdahalenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Op. Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı ve Op. Dr. Mehmet Yazar, hastayı hızla ameliyata alarak aort damarını, kalbi besleyen damarları ve aort kapağını tamamen değiştirdi. Ameliyat sonrası bir gün yoğun bakımda, altı gün ise serviste gözetim altında tutulan hasta, başarılı bir şekilde taburcu edildi.

Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı, "17 yaşında bir çocuğun aort damarının bu kadar genişlemesi tıp literatüründe çok nadir rastlanan bir durum. Bu genç, dünyada sayılı vakalardan biri olabilir. Bu hastayı ve yaptığımız ameliyatı tıp literatürüne kazandırmayı düşünüyoruz," diyerek, gerçekleştirilen başarılı operasyonun önemine vurgu yaptı. 

 




Bu haber 414 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI