|
Tweet |
Mehmet Zeki Özer
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde görev yapan A.M.T. isimli öğretim üyesi hakkında dile getirilen taciz iddiaları, üniversite içinde ve kamuoyunda gündem oldu. İddialara göre, söz konusu akademisyen hakkında daha önce birden fazla inceleme ve soruşturma yürütüldü.
Bazı öğrencilerin, not verme ve dersten geçirme gerekçesiyle tacize uğradıklarını öne sürerek şikâyette bulunduğu iddia edilirken, bu başvuruların nasıl sonuçlandığına dair net bir açıklama yapılmadı. Toplu şikâyetlerin de üniversite yönetimine iletildiği ancak sürecin şeffaf yürütülmediği öne sürülüyor.
Geçmiş dönem üniversite yönetiminin söz konusu iddiaları kapattığı yönündeki iddialar da dikkat çekerken, bu konuda resmi bir doğrulama bulunmuyor. Aynı fakültede görev yapan E.B. isimli başka bir öğretim üyesinin de bir dosyada rol aldığı ileri sürülüyor.
İddialar arasında, akademisyenin öğrenciler üzerinde baskı kurduğu ve şikâyet mekanizmalarının etkisiz kalacağını ima eden ifadeler kullandığı yönündeki söylemler de yer alıyor. Ancak bu iddialar bağımsız kaynaklarca doğrulanmış değil.
Öte yandan, ilgili öğretim üyesine önceki yönetim tarafından kadro verilmediği, buna karşın sonraki dönemde kadro sağlandığı ve idari görev verildiği iddiaları da tartışma konusu oldu.
Üniversite genelinde taciz iddialarıyla ilgili kaç akademik personel hakkında işlem yapıldığı, bu süreçlerin nasıl sonuçlandığı ve herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmadığı ise kamuoyunun yanıt beklediği sorular arasında.
Konuya ilişkin üniversite yönetiminden henüz resmi ve kapsamlı bir açıklama yapılmadı.