Bugun...



Diyarbakır OSB Seçimlerinde “Tarafsızlık” ve “Sanayicinin İradesi” Vurgusu

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) seçim süreci yaklaşırken, Yeşil Liste Başkan Adayı Ali İhsan Özdoğan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2026 09:15

Diyarbakır OSB Seçimlerinde “Tarafsızlık” ve “Sanayicinin İradesi” Vurgusu

Mehmet Zeki Özer

Özdoğan, seçim sürecinde tüm kurum ve kuruluşların tarafsız kalması gerektiğini vurgulayarak, sanayicinin iradesine yönelik her türlü dış müdahaleye karşı olduklarını ifade etti.

Yaptığı yazılı açıklamada, OSB’nin yalnızca üretim yapan sanayicilerin ortak alanı olduğuna dikkat çeken Özdoğan, “Bu yapı herhangi bir siyasi gösteri alanı değil; üretimin, emeğin ve yatırımın merkezidir. OSB’nin geleceği, güç dengelerine göre değil sanayicinin ihtiyaçlarına göre belirlenmelidir” dedi.

“Kurumlar sürecin dışında kalmalı”

Kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve tüm kurumlara çağrıda bulunan Özdoğan, demokratik ilkeler çerçevesinde tarafsızlığın korunmasının seçim sürecinin sağlıklı ilerlemesi açısından kritik olduğunu belirtti. Açıklamada, “Toplumu ayrıştırmadan, yönlendirme ya da müdahaleye zemin oluşturmadan sanayicinin özgür iradesine saygı duyulmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Özdoğan, OSB seçimlerine dışarıdan müdahil olunmasına yönelik girişimlerin daha önce olduğu gibi bundan sonra da kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

Ekonomik tabloya dikkat çekti

Açıklamasında mevcut ekonomik tabloya da değinen Özdoğan, Diyarbakır’ın üretim ve istihdam alanında ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Resmi verilerin ihracatta düşüşe işaret ettiğini, şirket kapanmalarının arttığını ve genç nüfusun başka şehirlere yöneldiğini ifade eden Özdoğan, “Böylesi bir dönemde enerjimizi kulislere ve güç gösterilerine harcamak, şehrin gerçek sorunlarını görünmez kılmaktan başka bir anlam taşımıyor” dedi.

“Tartışılması gereken kişiler değil projeler”

Seçim sürecinde odaklanılması gereken konunun adaylar değil projeler olduğunu vurgulayan Özdoğan, Yeşil Liste olarak hazırladıkları projeleri de paylaştı. Bu kapsamda dijital altyapının güçlendirilmesi, ihracat odaklı sanayi modeli, enerji maliyetlerini düşüren yeşil dönüşüm, AR-GE ve tasarım merkezleri ile nitelikli istihdam programlarının öncelikli başlıklar arasında yer aldığı belirtildi.

Ayrıca “Tek Durak Yatırım Ofisi”, “İhracat Akademisi”, yurtdışı iletişim ofisleri ve enerji kooperatifleri gibi projelerle OSB’nin daha rekabetçi bir yapıya kavuşturulmasının hedeflendiği ifade edildi.

“OSB’yi küresel rekabette söz sahibi yapmak istiyoruz”

Yeşil Liste’nin hedefinin Diyarbakır OSB’yi yalnızca üretim yapılan bir alan olmaktan çıkararak, markalaşan ve küresel ölçekte rekabet eden bir sanayi ekosistemine dönüştürmek olduğunu belirten Özdoğan, şeffaf ve komisyon temelli bir yönetim anlayışı benimsediklerini kaydetti.

Açıklamasını “Bu bir adaylık değil, yeniden inşa çağrısıdır” sözleriyle tamamlayan Özdoğan, Diyarbakır’ın potansiyelini gerçekleştirebilmesi için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

“Diyarbakır’ın kaybedecek zamanı yok”

Sanayicinin iradesine saygı duyulan, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini ifade eden Özdoğan, “Artık mesele sadece yönetmek değil, sistemi yeniden kurmaktır. Diyarbakır’ın kaybedecek zamanı yok” dedi.




Bu haber 241 defa okunmuştur.


Etiketler : Diyarbakır OSB

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI