Bugun...



Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Yavuz'dan eğitim döneminin son periyodu ile ilgili uyarı

Eğitim ve öğretim yılı son periyodu hakkında eğitimci ve ebeveynlere uyarılarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, eğitimin rutin yürütülerek devam edilmesi gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2024 13:05

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Yavuz'dan eğitim döneminin son periyodu ile ilgili uyarı

 

 

11 Eylül 2023'te başlayan 2023-2024 eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran Cuma günü sona erecek. Eğitim döneminin son periyodunda, öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler, havaların ısınması, baharın gelmesi ve buna bağlı olarak gençlerde oluşan rehavet üzerine İLKHA muhabirine konuşan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Sekreteri Talat Yavuz, önemli uyarılarda bulundu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yavuz, "Ara tatiller ve sömestre ile son çeyrek. Bu dönemde artık sınavların olduğu bir yıllık emeğin hasadın alınacağı mevsim itibarıyla da biraz sınıfların sıkıcı belki piknik alanları, cadde ve sokakların cazip geldiği bir dönmede yine de eğitim öğretime okula yaptıkları çalışmalara ve özellikle sınavlara hazırlık noktasında bir zaaf oluşturmadan sabırla yaz tatilini beklemelidirler. Sıcak mevsimlerin başlamasıyla okullarda doğal olarak oluşan hareketlilik öğrencilerin disiplin olayları okul devamsızlıkları gibi konularda hem öğrencilerimiz hem idarecilerimiz hem de velilerimizin dikkatli olması gerekiyor. Çünkü çocuklarımızın güvenliği çok önemlidir. Bu mevsimde istatistiklere yansımış olaylar belki biraz daha fazla olabilir. Bu okullarda kargaşa var anlamı çıkmasın ama yine de tek bir çocuğumuzun burnu kanamasın. Dikkatli olmakta fayda var." dedi.

Yavuz, "Rutini yürüterek devam edilmelidir. Çocukların zaten belli bir düzenleri vardır. Giriş çıkış saatleri ve ders programları beslenme ve uyku düzeni var. Olağan üstü bir rutinin dışına çıkıp aşırı bir uyarı dikkat etme bu da başka şeylere sebep olabilir. Belli bir disiplini varsa o disiplini ilerletmek ve o disiplini korumak ve özellikle sınavlar noktasında olabildiğince son eksiklikleri gözden geçirmek danışman öğretmelerin uyarılarını dikkat etmek noktasında telkinde bulunabilirler." şeklinde tavsiyelerde bulundu.

 




Bu haber 517 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI