Bugun...



HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Er: Kültür Yolu Festivaliyle hepimizin vergilerini çarçur ediyorlar

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Bahar Etkinliğinde konuşan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, Kültür Yolu Festivalinin bir kültür değil bir şuursuzluk ve israf yolu olduğunu belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2024 21:02

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Er: Kültür Yolu Festivaliyle hepimizin vergilerini çarçur ediyorlar


    

 

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları tarafından Atatürk Ormanında gençler için çeşitli etkinlikler düzenlendi.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, İl Başkanı Faruk Polat, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım ve merkez ilçe gençlik kolları başkanlarının, Hür Gençlik üyelerinin katılım sağlayarak gerçekleşen program, sabah kahvaltısıyla başladı.

Masa tenisi, halat çekme, voleybol ve bilgi yarışması gibi yarışmalarda gençler, kıyasıya yarıştı. Çekişmeli geçen yarışmaların ardından öğle namazı kılındı.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, Mayıs ayında gençlerle birlikte etkinlikler düzenlediklerini belirterek, sorumlulukları hatırlatma noktasında bir amaçlarının olduğunu söyledi.

"Hasan abimiz bizim için çok güzel bir örnek olmuştur"

 

Şanlıurfalı Kudüs Şehidi Hasan Saklanan’ın şehadetiyle ilgili konuşan Er, "Şehid Hasan Saklanan ağabeyimizin Allah şehadetini kabul etsin. Allah dileyen herkese de nasip etsin inşallah. Şanlıurfa olarak ne kadar gurur duyarsak duyalım, Türkiye olarak ne kadar gurur duyarsak duyalım o kadar azdır. Bugün Şanlıurfa'daki Müslümanların, Türkiye'deki Müslümanların Gazze'de şehid olan kardeşlerimizin kanıyla birleşmiştir elhamdülillah. Türkiye'deki ve Şanlıurfa'daki Müslümanlar kanlarıyla, canlarıyla oradaki direnişe can, kan olmuşlardır. Oradaki direnişi eylemleriyle de desteklemişlerdir. Sadece söylemden ibaret ya da basın açıklamalarından, fotoğraf sergilerinden, çadır nöbetlerinden ibaret bir duruş ortaya koymamışlardır. 'Gerekirse biz canımızdan da geçeriz' söylemi, eylemleriyle pratik bir şekilde ortaya koymuştur. Hasan abimiz bu noktada bizim için çok güzel bir örnek olmuştur." dedi.

"Kültür Yolu dedikleri etkinliklere çok mu ihtiyacı var?"

 

Şanlıurfa'da düzenlenen "Kültür Yolu" Festivalinin bir "Şuursuzluk" ve "israf" yolu olduğuna dikkat çeken Er, "Bugün Şanlıurfalı gençlerin bu düzenlenen 'Kültür Yolu' dedikleri etkinliklere çok mu ihtiyacı var? Şanlıurfalı gençlerin farklı problemleri yok mu? Bugün aramızda üniversite, lise okuyan arkadaşlar var. Henüz genç yaşta çalışan arkadaşlarımız da var. Bugün bakanlık Urfa'da Kültür Yolu ile düzenlediği etkinliklere harcadığı, akıttığı paraları, Şanlıurfa'daki gençlerin sorunlarını çözme konusunda aktarsa, kullansa daha iyi olmaz mı? Bugün üniversite okuyan Şanlıurfalı bir genç buraya aktarılan parayla burs noktasında desteklenirse acaba kaç kişiye burs verilir? Burada harcanan paralar da kamuoyuna açıklanmıyor. Bunlar da açıklansın. Bu noktada ne kadar harcanıyor bilelim ve hesabını yapalım." diye konuştu.

"Eğlence programlarıyla bizim şuurumuzu elimizden almak istiyorlar"

 

Er, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Harcanan paralarla bugün Şanlıurfa'da kaç tane üniversite öğrencisi gence burs bağlanabilir? Bugün kaç tane Şanlıurfa'da genç işsize, mevsimlik işçiye istihdam sağlanabilir? Bugün Şanlıurfa'daki kaç gence çeyiz desteği sağlanabilir? Bunlar yapılsa 2-3 saatlik programlardan çok daha bizim ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek bir durum değil midir ama yok. Bunu hem israf yoluyla gerçekleştiriyorlar, hepimizin vergilerini bu noktada çarçur ediyorlar hem de şunu yapmak istiyorlar; oraya gideceğiz 2-3 saatlik bir eğlence programıyla kendi beynimizi tamamen kenara koyacağız ve bir şuursuzluk hali içerisinde kendimizden geçeceğiz. Zıplayacağız hoplayacağız. Halbuki diğer taraftan yanı başımızda bir soykırım yaşanıyor. Kardeşlerimiz katlediliyor. Böyle kendimizden geçercesine coşacak mıyız? Bugün kardeşlerimize bu şekilde mi destek olacağız? Bunu şunun için yapıyorlar; eğlence programlarıyla bizim şuurumuzu elimizden almak istiyorlar. İtiraz etme hakkımızı elimizden almak istiyorlar. Müslüman olma bilincimizi almak istiyorlar. Bugün Yahudi uygarlığına bütün dünya teslim olmuştur ama bir tek Gazze'deki Müslümanlar ve henüz o bilinci, şuuru yitirmemiş Müslümanlar itiraz ediyorlar. Bugün Gazze'deki o Müslümanlar özellikle Batıdaki gençleri uyandırıyorlar, harekete geçiriyorlar. Bugün Yahudilerin inşa ettiği bu zihinsel soykırım sistemine karşı ayakta kalan yegane düzen, yegane din, yegane sistem İslam kalmıştır ve Müslümanlar kalmıştır. İnşallah bizler de bu İslami şuuru kazanacağız."

 

İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım ise bahar şenliği ile ilgili HÜDA PAR olarak Türkiye genelinde bahar etkinlikleriyle gençlerle bir araya geldiklerini söyledi. Filistin'de yaşanan katliamı konuştuklarını belirten Yıldırım, kaliteli vakit geçirmek için de sportif aktifler yaptıklarını ifade etti. 
 




Bu haber 487 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI