Bugun...



Sular çamurlu akınca halk kaynak sularına yöneldi

Yaklaşık 2 aydır zaman zaman çamur gibi akan şebeke suları hastalık saçıyor. Vatandaşlar tadı nedeni ile su almak için geldikleri kaynak çeşmelerinden şimdi mecburiyetten su almak için uğruyor.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2024 00:10

Sular çamurlu akınca halk kaynak sularına yöneldi

 

 

Ağrı merkezin suyu Yazıcı Barajı ve Kazım Karabekir Mahallesinde bulunan su depolarından veriliyor.

Bakım ve temizliğe ihtiyaç duyulan bu tesisilerde temizlik ve bakım yapıldığını belirten DEM Partili Ağrı Belediyesi ekipleri bir süredir çalışmalarını sürdürüyor.

Yaklaşık 2 aydır zaman zaman şebeke suları çamur gibi akıyor. Belediye, suyun bu şekilde akmasının bakım ve temizlikten kaynaklandığını iddia ediyor.

Vatandaşlar ise bakım ve temizlikten bu kirlilik kaynaklanıyorsa bile bu kadar uzun sürmemesi gerektiğini savunuyor.

Çamur ve bulanık akan sulardan dolayı marketlerde satılan sulara ve kaynak sularına yönelen vatandaşlar, temizlik ve bakım olacağı zamanda Ağrı Belediyesi tarafından uyarı yapılaması gerektiğini belirtti.

Tadından dolayı ara ara Küpkıran Mahallesinde bulunan kaynaktan eve su götürdüklerini, şimdilerde sıklıkla kaynak suyuna uğramak zorunda kaldıklarını belirten Adem Akcan, "Eskiden de gelip buradan su alıyorduk ama bir süredir sularımız çamurlu akmasından dolayı daha sık gelmeye başladık. Halk son zamanlarda daha yoğun bir şekilde buraya gelmeye başladı. Bu kaynak su ile aldığımız hazır sular aynı neredeyse. Yaklaşık 1 aydır şebeke suları çamurlu geliyor içemiyoruz. Mecbur günde bir iki defa gelip bu çeşmeden eve su götürüyoruz. Devamlı bu çeşmede yoğunluk oluyor ve son zamanlarda yoğunluk daha da arttı. Belediyenin bize yapacağı en güzel hizmet su olur ve temizlik yapıyorlarsa da bizleri önceden uyarmaları lazım ki bizde tedbirimizi alalım." dedi.

Çeşme sularından mustarip olduklarını belirten Küpkıran Mahallesi sakinlerinden Ferhat Kurt, "Çeşmelerimiz şuan akıyor ama bir aydan fazla bir süredir sularımızı çamurlu görüyoruz. İçmeden ziyade banyo, bulaşık yıkama, çamaşır yıkamada olsun o tür ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanıyoruz. Mahallemizde bu ve benzeri çeşmelerde ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Sorunun giderilmesini istiyoruz. Temizlik olur normaldir ama yaklaşık iki ay oldu sürüyor, bu bizi rahatsız etti. En azından uyarsalar daha güzel olur." ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 414 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI