Bugun...



Batman'da sıcaklar araç klima bakımını artırdı

Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını artırırken, araç sürücüleri ise araçlarının klima bakımını yapmak için oto sanayicilerin yolunu tutuyor.

facebook-paylas
Tarih: 17-05-2024 18:54

Batman'da sıcaklar araç klima bakımını artırdı

 

 

Batman'da yaz aylarının yaklaşmasıyla hava sıcaklığının artması, klima kullanmak isteyen araç sürücülerini oto sanayi sitelerine yönlendirdi.

Hava sıcaklığının yükselmesiyle araçlarının klima bakımını yapmak isteyen sürücülerin sanayi sitelerinin yolunu tuttuğunu belirten oto klima ustaları, araç klima bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bakımı yapılmayan araç klimaların hastalık başta olmak üzere araçlarda büyük masraflara da yol açabileceğini ifade eden ustalar, sürücüleri uyardı.

Mervan Oğuzhan

Batman'da sıcaklarla birlikte araç klima kullanımının başladığını belirten oto klima ustası Mervan Oğuzhan, "Hava sıcaklığı 30 derecenin üstüne çıkmaya başlayınca araç sürücüleri klimalarını açma ihtiyacı duymaktadır. Bu nedenle klima bakımı için sürücüler araçlarını sanayiye götürmeleri gerekir." dedi.

"Sürücüler araçlarını getirmeye başladı"

Yılda en az bir defa araç klima bakımının yapılması gerektiğini vurgulayan Oğuzhan, "Araç sahipleri peyder pey araçlarını buraya getirmeye başladılar. Batman'da özellikle haziran ve temmuz aylarında hava sıcaklığı 50 derecenin üzerine çıkmaktadır. Nem ve hava kirliliğiyle beraber çekilmez bir hal alıyor. Böyle olunca klima ihtiyacı doğmaktadır. Biz de burada araçların klima bakımlarını yapıyoruz." diye konuştu.

"Bakımı yapılmayan araçlar büyük arıza verebilir"

Araçlarda klima bakımının elzem olduğunu ifade eden Oğuzhan, "Bakım zamanı gelen bir araç klimasının bakımı zamanında yapılmazsa ileri zamanlarda büyük arızalar meydana gelebilir. Hiç olmasa bile yılda iki defa araç filtresinin değişmesi ve klima kontrollerinin yapılması lazım. Çünkü ilimiz hava kirliliğinde ülkede sayılı illerin başında geliyor. Bu haliyle polen filtrelerinin kirlenmesine ve araç içinde solduğumuz havanın kalitesini etkilemektedir." dedi.

"Sağlığa da zararı var"

Düzenli klima bakımının sürücüleri pahalı masraflardan koruduğunu belirten Oğuzhan, "Normalde bir klima bakımı 500 ila bin liraya mal olurken, bakım yapılmazsa ileride radyatörü değiştirmeye kadar bir arıza verebilir. Bu da 10 bin ila 15 bin lira arasında bir maliyet demektir. Zamanında yapılmayan klima bakımları maddi zararla birlikte sağlığa da zarar verebiliyor." ifadelerini kullandı.

Abdullah Özdaş

"Klima olmazsa yazın sıcakta araç kullanamayız"

Aracının klima bakımını yapan Abdullah Özdaş ise şunları söyledi:

"Yaz aylarında Batman'ın hava sıcaklığı yaklaşık 50 dereceye kadar çıkmaktadır. Bunun için aracımı klimasına bakım yapmak için buraya getirdim. Batman'ın sıcağı çok olduğu için klima olmadan araba kullanamayız. Batman'ın rüzgarı bile ateş gibi olduğu için klimamızı şimdiden bakıma getirdim. Her sürücüye tavsiyem klima bakımlarını yapmalarıdır. Çünkü klima olmasa yaz ayında araba kullanılamaz. Ayrıca sıcaktan insan bunalabilir ve bu da kazaya neden olabilir."




Bu haber 508 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI