Bugun...



Yerli ürünlerin çıkması sebze ve meyve fiyatlarını düşürdü

Yağışlar, sebze ve meyve verimini artırmasıyla beraber fiyatları da düşürdü. Fiyatların düşmesi vatandaşın pazar sepetini doldurabildiğini belirten semt pazarı esnafı, bir ayda fiyatların yüzde 50 düştüğünü söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2024 15:04

Yerli ürünlerin çıkması sebze ve meyve fiyatlarını düşürdü

 

 

Son günlerde yağan sağanak yağışlar sebze ve meyve fişyatalrını olumlu etkiledi. Batman'da semt pazarında yaşanan hareketliliği İLKHA mikrofonuna anlatan semt pazarı esnafı, sebze ve meyvelerde yaşanan bolluk ve yerli ürünlerin piyasaya çıkmasıyla birçok üründe yüzde 50 fiyat düşüşünün yaşandığını ifade ettiler.

Sebze ve meyvelerde fiyatların düşmesi en çok maddi durumu düşük vatandaşı sevindirdiğini belirten pazar esnafı, eskisi gibi olmasa da vatandaşın şu anda pazar sepetini doldurabildiklerini ifade ettiler. Fiyatların düşmesiyle vatandaşın istediği sebze meyveyi alabildiğini söyleyen pazar esnafı, artan maliyetlerinden dolayı eskisi gibi kar edemediklerini belirterek, yetkililerden maliyetlerinin düşmesi için bir çalışma başlatmalarını istedi.

"Fiyatlar bir ayda neredeyse yüzde 50 düştü"

Bir ay öncesine göre sebze ve meyve fiyatlarında yaklaşık yüzde 50 düşüş yaşandığını söyleyen semt pazarı esnafı Mehmet Dinç, bunun da semt pazarına canlılık kattığını ifade ederek, "Şu an sebze fiyatları uygundur. Bir ay öncesine göre kıyaslama yaparsan, sebze fiyatları neredeyse yüzde 50 düştü. Biberin kilosu bir ay önce 60-70 lirayken şu anda 20-25 liraya, salatalık 40 liradan 18 liraya, domates 30 liradan 15 liraya kadar düştü. Bu da hava sıcaklığının artmasının etkisidir. Fiyatların düşmesi hem hava sıcaklığı hem de yerli ürünlerin artık yavaş yavaş çıkması etkiledi. Vatandaş imkânlarım doğrultusunda sebze ihtiyaçlarını alabiliyorlar. Tabi bazıları için bu fiyatlarda yetmiyor ama çalışan insan ihtiyacını alabiliyor." dedi.

"Eskisi gibi olmasa da vatandaş şu anda pazar sepetini doldurabiliyor"

Sebze fiyatları düştüğü için pazarın canlandığını belirten semt pazarı esnafı Hakan Ay, "Maşallah sebze ve meyvelerde bereketli bir sene geçiriyoruz. Yerli salatalığın kilosunu 15 liradan satıyoruz. Hemen hemen hal fiyatına satıyoruz.  Çünkü ürünlerde bolluk var. Vatandaş sebze meyvesini alabiliyor ve memnundurlar. En güzel eriğin kilosunu 50 liraya veriyoruz. Tabi piyasada daha da uygun fiyata satan da var. Eskisi gibi olmasa da vatandaş şu anda pazar sepetini doldurabiliyor. Bizim ise maliyetlerimiz çoğaldığı için şikâyetçiyiz ve bundan dolayı kar edemiyoruz. Yetkililerde isteğimiz maliyetleri düşürmeleridir." diye konuştu.

"Fiyatlar düştüğü için vatandaş istediğini alabiliyor"

Sebze ve meyve fiyatlarının düşmesinden dolayı vatandaşın istediği ürünü alabildiğini ifade eden semt pazarı esnafı İlyas Baskın ise, "Semt pazarlarında sebze meyve fiyatları düşmüş durumda. Hatta fiyatlar çok düştü. Çoğunu sebze meyvenin fiyatı yarı yarıya, hatta bazıları yüzde 50'nin daha üstünde düşmüş durumda. Ürünlerde de bolluk var. Bizdeki domatesin kilosu 7 buçuk liraya düştü. Elmanın kilosu 20 liraya, şeftalinin kilosu 18 liraya, marulun tanesi 10 liraya, soğan 8 liraya, patates 25 liradan 15 liraya düşmüş. Fiyatlar düştüğü için vatandaş istediğini alabiliyor." ifadesini kullandı. 

 




Bu haber 387 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI