Bugun...



Buğdayda yüksek rekolte bekleniyor, çiftçinin gözü alım fiyatında!

Yağışların tahminlerin çok üstünde yağması nedeniyle Batman'da bu sene buğdayda yüksek bir rekolte beklenirken gözler buğdayın taban fiyatına çevrildi.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2024 17:55

Buğdayda yüksek rekolte bekleniyor, çiftçinin gözü alım fiyatında!

 

Batman'da çiftçiler buğday hasadı için hazırlık yapıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 25-20 gün içerisinde buğday hasadının başlayacağını söyledi.

Ebubekir Doğan

Üreticilerin şu an için yüzlerinin güldüğünü dile getiren Doğan, çiftçilerin beklentisinin buğdayın taban fiyatının en az 15 TL olduğunu ifade etti.

Bu sene bölgede yağışların iyi olması nedeniyle buğdayda ciddi bir rekolte beklediklerini belirten Doğan, iyi olan yıllarda Türkiye genelinde en fazla 24 milyon ton buğday rekoltesi aldıklarını aktardı.

"Rekolte beklentimiz 250 bin ton civarında"

Yağışların çiftçileri sevindirdiğini ifade eden Doğan, "Bu sene yağışların iyi olması nedeniyle buğdayda rekoltenin iyi olacağını tahmin ediyoruz. Batman'da 650-700 bin dönüm civarında buğday ekilişi söz konusudur. Batman'daki rekolte beklentimiz bu sene 250 bin ton civarındadır. Çünkü iyi bir verim bekliyoruz. Bu açıdan çiftçinin yüzü gülüyor." dedi.

"Çiftçi yaşamını idame ettirebilmeli"

Çiftçilerin buğdayda iyi bir fiyat beklentisi içerisinde olduğunu dile getiren Doğan, "Türkiye'deki maliyetlerin, üretimin yükselmesi, hayat pahalılığı ister istemez üreticilerimizi de etkilemektedir. Bu sadece girdiler anlamında değil, yaşamsal alanda da çiftçinin kendi yaşamını idame ettirebilmesi anlamında da iyi bir fiyat elde etmelidir ki kâr marjı artsın." diye konuştu.

"Çiftçimizin tek beklentisi iyi bir fiyattır"

Buğdayın taban fiyatının en az 15 TL olması gerektiğini aktaran Doğan, şöyle devam etti:

"Böyle bir fiyat beklentisi var. Çünkü üretim masrafları düşünüldüğünde, çiftçinin bir yılki emeği, döktüğü ter nedeniyle ton başına 15 bin TL fazla bir ücret değildir. 15-20 gün sonra buğday hasadını görmeye başlayacağız. Bereketli bir yıl bekliyoruz. Çiftçimizin tek beklentisi iyi bir fiyattır."




Bu haber 444 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI