Bugun...



Cami imamından örnek davranış

Adıyaman il Müftülüğü Mehmed Zahid Kotku Camii imam hatibi Abdullah Sağlam, Kurban Bayramı öncesi onlarca yetim çocuğu giydirdi.

facebook-paylas
Tarih: 08-06-2024 16:04

Cami imamından örnek davranış


    

 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Adıyamanlı hayırseverlerin katkılarıyla yüz yetimi giydirmeyi amaçladığını dile getiren Sağlam, şu ana kadar 55 çocuğu giydirdiğini ve giydirmeye devan edeceğini kaydetti.

Yıllardır kendi imkanlarıyla yetim ve muhtaç ailelere sahip çıkmaya çalıştığını dile getiren Sağlam, "Yetimlerimiz 6 Şubat depreminin ardın maalesef ciddi oranda arttı. Yetimlere sahip çıkmak hem inancımızın bir gereği hem de geleceğe güvenle bakacak insanlar yetişmesine katkı sunmak için son derece önemlidir. Bu anlamda Peygamber Efendimiz, iki parmağını yan yana  getirerek kıyamet günü yetimlerle yan yana olacağını söylüyor. Bundan dolayı yetimleri sevmek ve sevindirmek apayrı bir duygudur. Bizde Yetimleri sevindirmenin manevi hazzından tatmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da yetimlerimizi giydirmeye başladık." dedi.

"Hayırsever kardeşlerimizi yanımızda görmek isteriz"

Yetimlerin manevi olarak da desteklenmesi gerektiğine değinen Sağlam, "İlimizde deprem sonrası sayısı artan yetimlerimize hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Bizler sadece onların kıyafet ve ya karınların doyurulmasının yeterli olmadığını biliyoruz. Bundan dolayı onların manevi yönlerinin de beslenmesinin önemine binaen bazen il müftülüğü bazında bazen ise Mehmed Zahid Kotku Camii olarak faklı etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerimize katkı sunmak isteyen hayırsever kardeşlerimizi yanımızda görmek isteriz. Bu bayram yetimlerimizin sevinmesine vesile olan hayır sahiplerine de teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. 
 




Bu haber 261 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI