Bugun...



DESOB, Yüksek gelen elektrik faturalarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB), Esnaf ve Sanatkârların Yüksek elektrik faturaları ile ilgili sorunlarının yer aldığı raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Raporda, DEDAŞ başta olmak üzere özelleştirilen enerji şirketlerinin keyfi ve hukuka aykırı fiyat artışlarının devlet eliyle denetlenmesinin ve 2-3 katına çıkan elektrik faturalarına müdahale edilmesi talep edildi.

facebook-paylas
Tarih: 27-08-2021 00:40

DESOB, Yüksek gelen elektrik faturalarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB), Dicle Elektrik AŞ tarafından esnaf ve Sanatkârlara kesilen yüksek elektrik faturaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a illeti.

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu tarafından “Esnaf ve Sanatkârlarımızın Elektrik Faturaları Sorunları” başlığı altında hazırlanan raporda, Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılarla kapanma aşamasına gelen bu sıkıntılarının giderilmesi için büyük bir mücadele içine giren ve sıkıntılarını atlatmaya çalışan esnafların son olarak Diyarbakır DEDAŞ A.Ş tarafından çıkarılan yüksek elektrik faturalarına maruz kaldığı belirtilerek, “Temmuz ve Ağustos 2021 aylarında esnaf iş yeri kiralarının üzerinde veya kiralara eş değer fatura rakamları çıkmıştır. Esnaflarımıza ve Vatandaşlarımıza Elektrik Faturalarında yapılan zamların orantısız bir şekilde faturalara yansıtılması ve ödetilmesi sonucu gelen yoğun şikâyetler üzerine; incelenmek üzere Esnaflarımıza ait Elektrik Faturalarının kıyaslaması yapılarak ekte sunulmuştur. DEDAŞ başta olmak üzere özelleştirilen enerji şirketlerinin keyfi ve hukuka aykırı fiyat artışlarının devlet eliyle denetlenmesi ve 2-3 katına çıkan elektrik faturalarına müdahale edilmesini tarafınıza arz ederim” denildi.

 




Bu haber 470 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI