Bugun...



Hacı adayları: Yıllardır bugünü bekliyorduk

Hac kafilelerinin kutsal topraklara doğru yola çıktığı bu günlerde hac öncesi son hazırlıklarını yapan Diyarbakırlı hacı adayları, yıllardır bugünü hasretle beklediklerini ifade ederek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2024 17:57

Hacı adayları: Yıllardır bugünü bekliyorduk

 

 

2024 hac organizasyonu kapsamında bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, son hazırlıklarını yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının yanı sıra İnzar Turizm gibi özel acenteliklerle hac ibadetini yapmayı tercih edenler, turizm acentesi rehberliğinde bugün aşı olmak için sağlık ocağına akın etti. Aşı işlemlerini tamamlayan hacı adaylarıyla bir araya gelen İnzar Turizm yetkilileri, hac aşamalarında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması adına son seminerlerini yaptı.

Diyarbakır'da Sağlık ocağı önünde aşı sırasını bekleyen hacı adayları duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Emine Aydın

Yaklaşık 15 yıldır bugünü beklediğini dile getiren hacı adaylarından Emine Aydın, "Orada kendimize ailemize dua edeceğiz. Şimdiden evladımı arkamda bırakacağım için hüzünleniyorum. Hatta oraya gidip gelmemeği arzuluyordum ama şimdi çocuklarımın gözünün yollarda kalmaması için dönmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Fatma Akgönül

"Hac; uyanıştır, diriliştir, mahşere hazırlanmadır, Müslümanların birleşmesidir"

2014 yılında yaptığı umre ibadetiyle yaşadığı manevi atmosferi paylaşan Fatma Akgönül, "13 yıldır hacca başvurdum ve her sene 'çıkacak' ümidiyle o heyecanı yaşadım. 2014'de umreye gittim, müthiş bir şeydi. Allah'ın evine gidiyorsunuz. O yer ki gösteriş ve benliğin olmadığı; deniz, sahil ve doğa görüntüsünden uzak çorak bir toprak içerisinde bir ev ve insanı ciddi bir şekilde Allah'a bağlıyor. Öyle bir bağ ki oradan ayrıldığımızda Allah'ın evine âşık olduk. O duyguyu yaşamak gerekir. Umreden geldikten 2 yıl sonrasına kadar dahi uyuduğumda hep orayı hayal ediyordum, gözümün önüne hac geliyordu." şeklinde konuştu.

Akgönül, "Haccın gerçekten kişiye Allah'a bağlayan ciddi bir atmosferi var. Nihayetinde hac basit bir şey değildir. Hac; uyanıştır, diriliştir, mahşere hazırlanmadır, Müslümanların birleşmesidir. Safa, Merve, Makam-ı İbrahim, Hira nedir? Hacılarımız bunları bildiği zaman çok büyük bir zevk alıyor. Ben bu heyecanı 13 yıldır bekliyorum. Allah'a hamdolsun eşimle beraber gideceğiz. Rabbim en güzel şekilde istifade etmeyi bizlere nasip eylesin. Hacca gelen kardeşlerimize de kolaylıklar versin." dedi.

Nuray Altıok

"8 sene önce umre yaptım, o günden bu yana oradaki duygular gözlerimin önünde"

Yıllardan sonra hac kurasının kendisine çıkmasıyla yaşadığı sevinci aktaran Nuray Altıok, "Kura çıktığında neredeyse sevinçten uçacaktım. 8 sene önce umreye gitmiştim. O günden bu yana oradaki duygular gözlerimiz önündeydi. Umreden geldikten sonra kıldığım tüm namazlarda Mekke'yi hayal ettim. O duyguyu Rabbim herkese nasip etsin." diye belirtti.

Altıok, "Oradan geldikten sonra insan her şeye daha da dikkat ediyor. 15 yıl önce hacca başvurmuştum, bekliyordum. Kura sonucu telefonuma mesaj olarak geldiğinde inanamadım. Yine kardeşlerimin bana yaptığı bir şaka olduğunu düşündüm. Gerçek olduğunu öğrenince kanatlarım olsa uçacaktım." ifadelerine yer verdi.

Kasım Birkan

Gençlik yıllarında hac farizasını yerine getiren ve bu yıl maddi imkansızlıklardan dolayı yalnızca eşini hacca gönderecek olan Kasım Birkan, oradaki manevi atmosferi aktarırken şu ifadelere yer verdi:

"Bundan 28 yıl önce henüz 34 yaşlarındayken Hacca gittim. Orası başka bir yer, duygular anlatılamaz. Oraya gidildiğinde Peygamber Efendimizin çektiği o sıkıntıları görüyor, şeytan taşlama yerinde Hazreti İbrahim'in Hazreti İsmail Aleyhisselamı kurban vermek için oraya götürdüğü hatıra geliyor. Yani duygular bitmez. 14 yıl önce hacca başvurduk. Eşimle beraber gidecektik fakat maddi imkansızlıklardan dolayı bu sene eşimi gönderiyorum."

 

 

 

Mehmet Ali Börü

"İnşallah Mekke'ye gittiğimizde kalbimizde Gazze olacak"

Kutsal topraklarda yapılacak ilk duasının içerisinde Gazze'ye yer vereceğini söyleyen Mehmet Ali Börü ise "16 senedir ben ve eşim başvurmuştuk. 16 yıl sonra hac bize çıktı, çok memnun olduk, sevindik, heyecanlıyız. Nasip olursa haccımızı yapacağız. Allah bütün ümmet-i Muhammed'e nasip etsin. Oraya gittiğimizde duygularımız farklı olur; Mekke, Medine ve oradaki kutsalları gidip gördüğümüzde ferasetimiz açılır, daha iyi idrak ederiz, kalbimiz mutmain olur. Allah tüm İslam ümmetine feraset versin, Müslümanların haccını kabul etsin." şeklinde konuştu.

Börü, "Kâbe görüldüğünde ilk yapılan duanın kabul olduğu belirtilir ya, inşallah Mekke'ye gittiğimizde kalbimizde Gazze olacak. Çünkü Gazze, tüm Müslümanların davasıdır. Gazze'deki Müslümanlar zülüm altındalar. Bizler onların yaşadığı zulmü izlerken inşallah onlar cennetteki yerlerini görmüşlerdir. Evet 35 bin insan şehid olmuş fakat şunu bilelim ki dünyada 35 binin şehadetiyle 2-3 milyon insan iman etmiştir." dedi.

 




Bu haber 317 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI