beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan
Bugun...



Çınar'da "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları tarafından namaz eğitimini başarıyla tamamlayan çocuklar için Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde program düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 18-09-2026 22:52

Çınar'da

 

 

Peygamber Sevdalıları tarafından 7-10 yaş grubundaki kız ve erkek çocuklara namaz, abdest, dua ve hadis eğitimi verildi.

Peygamber Sevdalıları tarafından Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde namaz eğitimi verilen 7-10 yaş arası kız ve erkek çocuklar için "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği gerçekleştirildi.

İlçe merkezinde yürüyüş yapan çocuklar ellerinde, "Namaz En Büyük İbadettir", "Namaz Dinin Direğidir", "Haydi Namaza Haydi Kurtuluşa", "Secde Et Huzur Bul", "Namaz Cennetin Anahtarıdır" pankartlarını taşıyarak, "Namaz Cennetin Anahtarıdır" ve Namaz Dinin Direğidir" sloganları attılar.

 

Esnaf ve vatandaşların da ilgi ile izlediği çocukların yürüyüşü, Nujiyan Parkı'nda düzenlenen etkinlikle sona erdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Molla Bünyamin Aydın'ın yaptığı konuşmayla devam etti.

Molla Bünyamin Aydın, Allah-u Teâla'nın en sevdiği ibadetlerin başında namazın geldiğine dikkat çekerek, Allah'a yakınlaşmak isteyenlerin namazla buluşması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Molla Bünyamin konuşmasının devamında, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) şöyle buyuruyor, 'Kulun Rabbine en yakın olduğu an, secdede olduğu andır. Öyleyse secde hâlinde çokça dua edin'. Allah bize sağlam bir beden, sağlam ayaklar, sağlam gözler vermiş. Bizde Allah'a teşekkür etmek için, Allah'u Telaya teşekkür etmek için 5 vakit namazı kılmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında çocuklara namaz ile ilgili tavsiyelerde bulunan Molla Bünyamin, "Peygamberimiz namaz benim gözümün nurudur, müminin mirasçıdır buyuruyor. Onun için siz değerli çocuklara tavsiyemiz, 5 vakit namazımızı kaçırmayalım." şeklinde konuştu. 




Bu haber 94 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI