|
Tweet |
Taşkın Çulcu
Kızılay Sur Şubesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında, ekonomik imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarına okul çantası ve temel kırtasiye malzemelerinden oluşan destek paketleri ulaştırılması planlanıyor.
Hedef 1.000 öğrenciye ulaşmak
Kızılay Sur Şube Başkanı Gülhan Sönmez, yaptığı açıklamada, çocukların yeni eğitim öğretim dönemine eksiksiz ve umutla başlamalarına katkı sunmanın öncelikleri arasında olduğunu belirtti.
Eğitim döneminin başlamasıyla birlikte ailelerin önemli bir kırtasiye gideriyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Sönmez, ihtiyaç sahibi öğrencilerin bu süreçte yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.
Sönmez, “Bir çocuğun eğitimine katkı sunmak, geleceğine umut olmaktır. Çocuklarımızın eğitim hayatına güven ve umutla başlamalarını istiyoruz. Kızılay Sur Şubesi olarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. Hazırlayacağımız kırtasiye destekleriyle öğrencilerimizin temel okul ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Geçen yıl yaklaşık 500 öğrenciye destek verdiklerini aktaran Sönmez, bu yıl daha fazla öğrenciye ulaşabilmek için hayırseverlerin ve gönüllülerin desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Destek paketlerinde temel okul malzemeleri yer alacak
Hazırlanacak destek paketlerinde okul çantası, defter, kalem, silgi, boya malzemeleri ve öğrencilerin eğitim seviyelerine uygun çeşitli kırtasiye ürünlerinin bulunacağını belirten Sönmez, vatandaşları dayanışmaya davet etti.
Sönmez, Kızılay’ın çalışmalarının temelinde toplumsal dayanışmanın bulunduğunu belirterek, eğitim alanında yapılan desteklerin yalnızca öğrencileri değil, aileleri de rahatlattığını ifade etti.
“Bir öğrencimize ulaştırdığımız çanta ve kırtasiye malzemeleri, onun eğitim hayatına yapılan önemli bir katkıdır. Aynı zamanda ailesinin üzerindeki maddi yükün azaltılmasına da yardımcı oluyoruz. Biz bu dayanışmayı büyüterek daha fazla çocuğumuza ulaşmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Eğitime yapılan her katkı geleceğe yatırımdır”
Çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasının yalnızca bireysel bir destek faaliyeti olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dikkati çeken Sönmez, eğitime yapılan her katkının toplumun geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu söyledi.
Sönmez, “Çocuklarımızın eğitimine yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır. Her çocuğumuzun okuluna eksiksiz ve umutla başlamasına katkı sunmak bizim için çok değerli.” diye konuştu.
Kızılay Sur Şubesi, seferberlik kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilerin belirlenmesi ve hazırlanan destek paketlerinin eğitim öğretim dönemi öncesinde çocuklara ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu yılki hedeflerinin 1.000 öğrenciye destek olmak olduğunu belirten Sönmez, kampanyaya katkı sunan hayırsever ve gönüllülere teşekkür etti.
Sönmez, “Bir çocuğumuzun yüzündeki tebessüme vesile olmak, bizim için en büyük mutluluklardan biridir. Tüm hayırseverlerimizi çocuklarımızın eğitim yolculuğuna destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.