Bugun...



Sağ-Çev Başkanı Dursun: Çevre sorunu giderek artıyor

Günümüzde çevre sorunlarının giderek arttığını belirten Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği Başkanı Ömer Faruk Dursun, gelecek nesillere daha temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak için herkese önemli görevlerin düştüğünü söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2024 17:55

Sağ-Çev Başkanı Dursun: Çevre sorunu giderek artıyor

 

 

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Dünya Çevre Gününde gezegeni koruma ve sürdürülebilirlik bilincini artırma amacıyla bir araya geldiklerini belirten Dursun, gelecek nesillere daha temiz, daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak için hep birlikte çalışmak gerektiğini söyledi.

Çevre sorunlarının giderek arttığı günümüzde, bireyler ve toplumlar olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmenin büyük önem taşıdığını belirten Dursun, "İklim değişikliği, ormansızlaşma, su kaynaklarının kirlenmesi ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi pek çok sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunları çözmek için atacağımız her adım, doğamızı korumak ve sağlıklı bir gelecek inşa etmek adına büyük önem taşıyor." dedi.

"Çevre bilincimizi artıralım"

Dünya Çevre Gününün, doğaya olan bağlılığı yeniden hatırlamak ve bu bağlılığı güçlendirmek için mükemmel bir fırsat olduğuna işaret eden Dursun, "Çevre bilincimizi artırarak, enerji tasarrufu yapmak, geri dönüşümü teşvik etmek, su kaynaklarını korumak ve yeşil alanları artırmak gibi günlük yaşamımızda uygulayabileceğimiz basit ama etkili adımlar atabiliriz. Her bireyin küçük katkıları, büyük değişimlerin habercisi olabilir." diye konuştu.

"Nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız"

Açıklamasının devamında Dursun, şunları söyledi:

"Bugün, yalnızca çevremizi korumakla kalmayıp, aynı zamanda gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için de çaba göstermeliyiz. Doğanın sunduğu güzelliklerin ve kaynakların kıymetini bilerek, sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimsemek hepimizin sorumluluğudur. Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak, Dünya Çevre Günü'nde tüm üyelerimizi ve toplumumuzu, çevremizi koruma ve doğamıza sahip çıkma konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Gelin, hep birlikte el ele vererek sağlıklı, yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek inşa edelim."

 




Bu haber 327 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI