beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan
Bugun...



Dicle Elektrik’ten Borçlu Tarımsal Sulama Abonelerine Uyarı: Borcunu Ödemeyene Elektrik Verilmeyecek

Dicle Elektrik, dağıtım bölgesindeki tarımsal sulama abonelerinin biriken ve vadesi geçmiş elektrik borçlarının sürdürülemez seviyeye ulaştığını belirterek yeni önlemler aldığını açıkladı. Şirket, borçlarını ödemeyen tarımsal sulama abonelerine, borçlarını kapatana kadar elektrik enerjisi verilmeyeceğini duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2026 09:46

Dicle Elektrik’ten Borçlu Tarımsal Sulama Abonelerine Uyarı: Borcunu Ödemeyene Elektrik Verilmeyecek

 

 
Mehmet Karakaş
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik, tarımsal sulama kaynaklı alacakların hizmetin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini belirtti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, tarımsal sulama abonelerinin tükettiği elektriğin bölgedeki toplam tüketimin yaklaşık üçte birini oluşturduğu ifade edilerek, vadesi geçmiş borçların bir an önce ödenmesi gerektiği vurgulandı.

Borcun Büyük Bölümü Şanlıurfa ve Mardin’den

Dicle Elektrik’in verilerine göre, tarımsal sulama abonelerinin biriken borçlarının yüzde 95’i Şanlıurfa ve Mardin’deki abonelerden kaynaklanıyor. Şanlıurfa’da yaklaşık 21 bin, Mardin’de ise yaklaşık 8 bin tarımsal sulama abonesinin elektrik borcunu ödemediği belirtildi.

Bu iki ilde toplam sayıları 140 bine yaklaşan tarımsal sulama aboneleri arasında borçlu abonelerin oranının yüzde 20 seviyesinde olduğu kaydedildi.

“Kolaylıklar Sağlandı Ancak Ödeme Disiplini Oluşmadı”

Şirket yetkilileri, bölgede elektriğe dayalı tarımsal sulamanın yoğun olarak yapıldığını belirterek, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te bulunan 143 bin tarımsal sulama abonesinden yaklaşık 59 bininin aktif olarak sulu tarım faaliyetinde bulunduğunu açıkladı.

Yetkililer, bölgede tarımsal sulama amacıyla tüketilen elektriğin, Türkiye genelindeki toplam tarımsal elektrik tüketiminin yaklaşık yarısını oluşturduğunu ifade etti. Yer yer 900 metre derinliğe ulaşan kuyulardan motopomplarla su çekilmesinin enerji tüketimini önemli ölçüde artırdığına dikkat çekildi.

Açıklamada, abonelere bugüne kadar hasat sonrası ödeme imkânı, gecikme bedeli uygulanmaması, borç yapılandırması ve üç zamanlı tarife gibi çeşitli kolaylıklar sağlandığı belirtilerek, buna rağmen önemli bir kesimin borçlarını ödemediği ifade edildi.

Borcunu Düzenli Ödeyen Çiftçiler İçin 1.000 Jeneratör

Dicle Elektrik, borçlu abonelere yönelik uygulanacak enerji kesintilerinin, borcunu düzenli ödeyen çiftçileri mağdur etmemesi için ek tedbirler aldığını da duyurdu.

Bu kapsamda şirket, olası kesintilerden etkilenebilecek borçsuz aboneler için 1.000 jeneratörün tedarik sürecini başlattı. Elektrik kesintisinden etkilenen ve borcu bulunmayan tarımsal sulama abonelerine tahsis edilecek jeneratörlerin kurulumu şirket ekipleri tarafından gerçekleştirilecek. Jeneratörlerin yakıt giderlerinin de Dicle Elektrik tarafından karşılanacağı bildirildi.

Şirket yetkilileri, tarımsal sulama abonelerine son kez çağrıda bulunarak, mağduriyet yaşanmaması için vadesi geçmiş borçların en kısa sürede ödenmesini istedi.




Bu haber 280 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI