beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan
Bugun...



Şanlıurfa'da 62 Kaçak Trafo Tespit Edildi: 5 Bin 500 Hanenin Enerjisine Eşdeğer Kapasite

Dicle Elektrik, tarımsal sulamada kaçak elektrik kullanımına karşı yürüttüğü denetimlerde önemli bir tespit yaptı. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yapay zeka destekli dronlarla gerçekleştirilen kontrollerde, toplam 7 bin 820 KVA gücünde 62 kayıt dışı kaçak trafo belirlendi.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2026 08:47

Şanlıurfa'da 62 Kaçak Trafo Tespit Edildi: 5 Bin 500 Hanenin Enerjisine Eşdeğer Kapasite

 


Mehmet Karakaş
Şirketten yapılan açıklamaya göre, kaçak trafoların toplam kapasitesinin günlük yaklaşık 5 bin 500 hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde olduğu hesaplandı. Tespit edilen trafolara el konulması amacıyla savcılığa başvurulduğu bildirildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde altı ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, tarımsal sulama sezonunda kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek amacıyla denetimlerini artırdı. Enerji arz güvenliğini korumak ve şebeke üzerindeki yükü azaltmak amacıyla Viranşehir kırsalında yapılan denetimlerde, tarımsal sulamada kullanıldığı belirlenen 62 kayıt dışı trafo tespit edildi.

Yapay zeka tabanlı analizlerin ardından dronlarla yapılan saha taramalarında, kaçak trafoların en küçüğünün 100 KVA, en büyüğünün ise 250 KVA gücünde olduğu belirlendi. İncelemelerde söz konusu trafoların ağırlıklı olarak 50 ila 400 dönüm büyüklüğündeki buğday ve pamuk tarlalarının sulanmasında kullanıldığı tespit edildi.

Dicle Elektrik yetkilileri, kayıt dışı trafoların enerji şebekesine ciddi zarar verdiğini belirterek, kaçak elektrik kullanımının enerji kalitesini düşürdüğünü ve diğer abonelerin kesintisiz enerji almasını olumsuz etkilediğini ifade etti. Yetkililer ayrıca, topraklama ve koruma rölesi bulunmayan sistemlerin yangın ve ölümcül kazalara yol açabileceğine dikkat çekerek, bu durumun can ve mal güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğunu vurguladı.

Öte yandan, dron görüntüleri ve saha incelemeleri sonucunda hazırlanan dosyanın şirket avukatları tarafından savcılığa sunulduğu belirtildi. Kaçak trafolara el konulması için hukuki sürecin başlatıldığı kaydedildi.

Dicle Elektrik, bölgede kaçak elektrikle mücadelede yapay zeka destekli analiz sistemleri, dron ve uydu destekli denetimler ile uzaktan sayaç yönetimi uygulamalarını etkin şekilde kullandığını açıkladı. Şirket yetkilileri, yürütülen dijital dönüşüm projeleri sayesinde kayıp-kaçak oranının yüzde 76 seviyesinden yüzde 35’e kadar gerilediğini ifade 



HABER VİDEOSU


https://youtu.be/m4YPe10MUwY


Bu haber 318 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI