|
Tweet |
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda sürdürülen proje kapsamında yurttaşların dayanışmasıyla yaklaşık 2 bin masal kitabı toplandı. Kitaplar, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önü ile Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi ve Sümerpark Ortak Yaşam Merkezi’nde oluşturulan “Masal Sandığı” noktalarında bir araya getirildi.
Hazırlanan kitaplar belediye ekipleri tarafından Sur ilçesine bağlı Dervişhasan Mahallesi’ne götürülerek çocuklara dağıtıldı. Mahallede çocuklarla buluşan ekipler, masal kitaplarını tek tek teslim etti. Çocukların kitaplara yoğun ilgi gösterdiği ve dağıtım sırasında büyük sevinç yaşadığı gözlendi.
Proje ile çocukların erken yaşta okuma alışkanlığı kazanması, hayal dünyalarının gelişmesi ve kültürel değerlerle tanışmasının desteklenmesi hedefleniyor. Aynı zamanda kitaplara erişim imkânı sınırlı olan çocukların nitelikli yayınlarla buluşturulması amaçlanıyor.
Yetkililer, “Masal Sandığı” projesi kapsamında kitap toplama ve dağıtım çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.