beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan
Bugun...



HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Elazığ’da vatandaş ve çiftçilerin sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Elazığ’da gerçekleştirdiği saha programında Kovancılar ve çevresinde vatandaş, çiftçi, esnaf ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek bölgedeki sorunları dinledi.

facebook-paylas
Tarih: 24-09-2026 15:21

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç Elazığ’da vatandaş ve çiftçilerin sorunlarını dinledi


    

 

Elazığ’da çeşitli temaslarda bulunan Faruk Dinç, HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer ve beraberindeki il ve ilçe teşkilat yöneticileriyle birlikte Kovancılar’da saha çalışması gerçekleştirdi.

Dinç ve beraberindeki heyet, Başyurt Bucağı’nda vatandaş ve çiftçilerle bir araya geldi. Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren heyet, teşkilat üyeleri ve gönüllülerle de buluştu.

Görüşmelerde vatandaşların gündeme getirdiği sorunlar dinlenerek not alındı.

Çiftçilerin gündeminde sulama, pancar ve nakliye sorunları vardı

Başyurt Bucağı’ndaki buluşmada çiftçiler, sulama maliyetleri, su sayaçları, pancar taşımacılığı ve tarımsal ürünlerin pazarlanması konusunda yaşadıkları sorunları aktardı.

Çiftçiler, sulama suyunun maliyetinin yüksek olduğunu, sayaçların donması veya çeşitli nedenlerle zarar görmesi halinde oluşan bedelin kendilerinden tahsil edildiğini belirterek uygulamanın yeniden değerlendirilmesini istedi.

 

Elazığ Şeker Fabrikası’na ürün tesliminde yaşanan nakliye ve kantar sorunlarına dikkat çeken pancar üreticileri, tarlada pancarın tonajının hassas şekilde ayarlanmasının mümkün olmadığını belirterek, birkaç kilogramlık fazlalık nedeniyle cezai işlem uygulanmaması ve söküm dönemindeki üretim şartlarının dikkate alınması talebinde bulundu.

Çiftçiler ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisine ürün tesliminde randevu sorunları yaşadıklarını ve ürün fiyatlarının maliyetler karşısında yetersiz kaldığını dile getirdi.


Sulama projeleri ve yüksek faturalar gündeme geldi

Kovancılar’daki temaslarda Kanatlı ve Köklüce barajlarıyla bağlantılı sulama sorunları da gündeme taşındı.

Çiftçiler, bazı sulama projelerinin yeterince ilerlemediğini, sulama imkânına kavuşan bazı bölgelerde ise yüksek faturalarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Vatandaşlar, Köklüce Barajı sulama projesinin hızlandırılmasını ve tarımsal üretimi destekleyecek sulama yatırımlarının tamamlanmasını istedi.

 

Depremzedelerin elektrik ve kira yardımı talepleri

Saha ziyaretlerinde deprem sonrası yapılan TOKİ konutlarıyla ilgili sorunlar da gündeme geldi.

Bazı vatandaşlar, konutların bulunduğu bölgelerde elektrik altyapısının tamamlanmasına ilişkin sıkıntıları dile getirirken, kira yardımlarının sona ermesi nedeniyle depremzedelerin barınma konusunda yeniden zorlandığını belirtti.

Vatandaşlar, konutların yapımında sağlanan imkânların elektrik ve altyapı hizmetlerinde de aynı şekilde uygulanmasını talep etti.

Köylerin ve esnafın sorunları dinlendi

Kovancılar’daki esnaf ziyaretleri ve köy temsilcileriyle yapılan görüşmelerde farklı sorunlar da ele alındı.

Karınca köyünde foseptik çukurunun yerleşim alanından uzaklaştırılması konusunda yaşanan süreç gündeme gelirken, sorunun TOKİ ve ilgili kurumlar arasında koordinasyon sağlanarak çözülmesi istendi.

Vatandaşlar ayrıca SMA hastalarının ilaç giderlerinin karşılanması ile yeni yapılacak camilerin projelerinde kadın, çocuk ve engelli vatandaşların erişimini kolaylaştıracak düzenlemelerin zorunlu hale getirilmesi yönündeki taleplerini iletti.

 

Eğitim ve bağımlılıkla mücadele konuşuldu

HÜDA PAR heyeti, Kovancılar’da teşkilat üyeleri ve gönüllülerle de bir araya geldi.

Yaklaşık 70 kişinin katıldığı buluşmada HÜDA PAR’ın siyaset anlayışı ve Meclis çalışmaları anlatılırken eğitimde yaşanan sorunlar, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele gibi başlıklar ele alındı.

Vatandaşlar, çıraklık giriş mağdurlarının sorunlarının da Meclis gündemine taşınmasını talep etti.

Buluşmada Gazze konusunda vatandaşların hassasiyetleri de dile getirildi.

"Sahada dinliyor, Meclis’te takip ediyoruz"

HÜDA PAR heyeti, Elazığ’daki temaslarda vatandaşların aktardığı sorunların ilgili kurumlara iletilmesi ve gerektiğinde Meclis gündemine taşınması yönündeki çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. 




Bu haber 155 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI