Bugun...



Uyuşturucu bağımlılığından namaz ve dua ile kurtuldu

Yıllarca uyuşturucu madde kullanan ve uyuşturucudan kurtulmak için uzun süre Allah'a dua ettiğini söyleyen E.Y. namaz ve dua ile bu bataklıktan kurtulduğunu ifade etti.

facebook-paylas
Tarih: 29-08-2021 11:24

Uyuşturucu bağımlılığından namaz ve dua ile kurtuldu

İstanbul'da farklı işlerde çalışan ve takıldığı arkadaş çevresinin kendisini yanlış yönlendirmesiyle 'bir kereden bir şey olmaz' diyerek uyuşturucu madde kullanmaya başlayan E.Y. uzun yıllar bağımlı olarak hayatını sürdürdü.

Yaşadığı zorlu süreç ile ilgili  konuşan E.Y. uyuşturucuya ulaşmak için bazen sadece bir gün içerisinde binlerce lira harcadığını, bazı zamanlarda gündüz iş başındayken bile gizli gizli uyuşturucu kullandığını söyledi.

"Bazı günler gecede 15-20 bin lira para harcıyordum"

E.Y. "Uyuşturucuya başlarken arkadaşlarımın tavsiyesiyle bir kere deneyeyim diye başladım. Tabi insan başladıktan sonra bunun güzel bir şey olduğu yanılgısına kapılıyor ve bir daha bırakamıyor. Maddi ve manevi anlamda yavaş yavaş uyuşturucuya yönelmeye başladım. 5-6 yıl boyunca devamlı olarak uyuşturucu kullandım. Bu süreçte hem çalışıyor hem de gece uyuşturucu kullanıyordum. Bir ara bir baktım ki çalıştığım saatlerde de gizli gizli içmeye başlamışım. İçmediğim zaman çalışamıyordum. Ancak bir süre sonra hem aile içerisinde hem de arkadaş ortamında kişiliği zayıflatmaya başlıyor. Gece eve gidiyorum uyuşturucu, gündüz işe gidiyorum uyuşturucu. Hem madden, hem manen çok çökertmeye başlamıştı. Bazı günler gecede 15-20 bin lira para harcıyordum. Tabi zamanla baktım ki uyuşturucu gerçekten kişilik seviyemi aşağı düşürüyor. Düştüğüm duruma bakarak böyle bir şeyi hak etmediğimi düşünmeye başladım. Uzun bir zaman içimde muhasebe etmeye, kendimle mücadele etmeye başladım. Nasıl kurtulacağım? Nasıl yapacağım? Şehir mi değiştireyim? Diye düşünmeye başladım. Bu mücadele ve muhasebe sonunda Allah'a ve namaza yönelmeye başladım. Namaz kılarak tövbe ettim." dedi.

"Anne babalar çocuklarını takip etmeli, gençler de arkadaşlarını iyi seçmeli"

Hayatında bağımlı olduğu her şeyden Allah’a yönelerek kurtulduğunu belirten E.Y. konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Sigara dâhil her şeyi bir kenara attım ve bunlarla savaşmaya başladım. Bu sayede namazın ne kadar güzel, ne kadar büyük bir şey olduğunu yaşayarak öğrendim. Artık bundan sonra tek duam rabbimin beni namazdan ayırmamasıdır. Çünkü namaz beni bütün kötülüklerden uzaklaştırdı. Madden ve manen yavaş yavaş hayatım güzel ve düzenli olmaya başladı. Tabi ben en az 30 yıllık sigara içicisiydim. Artık nefes almanın ne kadar güzel bir şey olduğunu görmeye başladım. Ben sigarasız bir hayatı çocukluğumdan beri görmemiştim. Şimdi onunla da tanışmış oldum. Bütün herkese, anne babalara tavsiyem çocuklarını takip etmeleri ve seçtiği arkadaşlarına dikkat etmeleridir. Gençlere de arkadaş seçiminde seçici olmalarını tavsiye ediyorum. Hayatlarında sigara dâhil hiçbir uyuşturucu maddeyi bir kez denemek bile olsa kullanmasınlar.

Uyuşturucudan kurtulma sürecinde daha önce arkadaşlık ettiği kişilerle her görüştüğünde yeniden uyuşturucu kullanmaya başladığını hatırlatan E.Y. bu mücadelede başarılı olabilmek için eski ortamından tamamen uzaklaşmaya başladığını ifade etti.

"Eski arkadaş ortamından kopmadıkça uyuşturucudan kopamazsınız"

E.Y. "Beraber olduğum arkadaşlarımın telefon numaralarını bile sildim. Yüzlerine karşı benimle bir daha görüşmemelerini söyledim. Hem uyuşturucu satan hem de içenlerle olan ilişkilerimi tamamen kestim. Bu yolda olanlarla tamamen ilişkiler kopmadıkça madde kullanımından da kurtulmak mümkün değildir. Tam bitti derken o ortamdan birisiyle görüşmeye başladığınızda bir bakmışsınız ki yeniden kullanmaya başlamışsınız. Yaklaşık 2 yıldır uzağım uyuşturucudan, satıcılardan, kullananlardan uzağım. Bunun muhabbetini bile şimdiye kadar ilk defa sizinle yapıyorum. Uyuşturucu ile alakalı her şeyi hayatımdan silip attım." diye konuştu.

"Allah'a ve namaza yönelerek uyuşturucudan kurtuldum"

Uyuşturucu satıcılarına, üreticilerine daha büyük operasyonların yapılması gerektiğini ve bu konuda hem devlete hem de ailelere büyük görev düştüğünü vurgulayan E.Y. son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Aileler, çocuklarının arkadaşlarını tanımalı, onlara çok dikkat etmelidir. Çocuklarını evde takip etmelidirler. Çocuklarının davranışlarının değişip değişmediğine dikkat etmelidirler. Bağımlı olan bir insan paraya çok düşkün olur. Anne babaların hem madden, hem manen çocuklarının her şeyini yakından takip etmeleri gerekiyor. Çocukların da bu belaya bulaşmamaları için arkadaşlarını iyi seçmeleri gerekir. Bu işten kurtulmak isteyip hastanede yatanlar ne kadar başarılı olabiliyor bilmiyorum ama burada maneviyat çok önemli. Ben Allah’a yöneldim. Namazın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrenenlerdenim. Namaz beni kurtardı. Maneviyat beni kurtardı. Allah bu belaya bulaşmış herkesin yardımcısı olsun. Ben uyuşturucu kullanırken karanlık bir çukurun dibindeydim. O kadar çok içiyordum ki, ölmek üzereydim. Her gün Allah’a dua ederek 'Beni kurtar' diyordum. Allah da duamı kabul etti ve namazla birlikte beni bu beladan kurtardı."

 




Bu haber 2966 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI