beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan
Bugun...



Menderes Belediyesi soruşturmasında ikinci dalga: 7 şüpheli tutuklandı

İzmir'de Menderes Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklandı, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

facebook-paylas
Tarih: 26-09-2026 09:00

Menderes Belediyesi soruşturmasında ikinci dalga: 7 şüpheli tutuklandı


 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Menderes Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyon düzenlendi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte yardım", "rüşvet", "irtikap", "resmi belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma" ve "imar kirliliğine neden olma" suçlamaları kapsamında yürütülen soruşturmada, MASAK verileri ile şüphelilerin ifadelerinin incelenmesinin ardından 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 7'si tutuklandı, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmanın ikinci dalgasında eski Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan'ın yanı sıra belediyenin imar ve planlama birimlerinde görev yapan bazı teknik personel ve müdürlerin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.

İlk operasyonda 10 kişi tutuklanmıştı

Menderes Belediyesi soruşturmasının ilk aşamasında Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 15 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Çiçek'in de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı.

Çiçek daha sonra CHP'den istifa ettiğini açıklamış ve İçişleri Bakanlığınca geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılmıştı.

Menderes Belediye Başkanvekilliği seçiminde ise AK Parti'nin adayı Asuman Şen göreve getirilmişti. 




Bu haber 168 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYLER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI