seks hikayesi seks hikayesi escort beylikdüzü beylikdüzü escort esenyurt escort avcılar escort esenyurt escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü travesti beylikdüzü escort şirinevler escort beylikdüzü escort
Bugun...



12. Tana Forumu’nda liderlerden ortak çağrı: Afrika'da güvenliğin sağlanması için somut adımlar atılsın

Afrikalı liderler, Etiyopya’da sona eren güvenlik toplantısında kıtada barışın sağlanması ve ekonomik egemenliğin güçlendirilmesi için somut adımlar atılması çağrısı yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 26-10-2026 01:10

12. Tana Forumu’nda liderlerden ortak çağrı: Afrika'da güvenliğin sağlanması için somut adımlar atılsın


    

 

Bahir Dar kentinde düzenlenen 12. Tana Forumu’nun kapanışında konuşan Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, Afrika’da kalıcı barış için görüşmelerin uygulamaya dönüşmesi gerektiğini belirterek ekonomik bütünleşme, sınır ötesi ticaret ve diplomatik işbirliğinin güçlendirilmesi çağrısı yaptı.

Askeri önlemlerin tek başına yeterli olmayacağını söyleyen Mahama, “Diyalog kurmak iyi ancak harekete geçmek daha iyi.” dedi.

Mahama, Afrika ülkelerinin barış operasyonlarının finansmanında daha fazla sorumluluk üstlenmesini ve yasa dışı mali akışlarla mücadele etmesini de istedi.

Forumun güvenlik oturumunda BM Genel Sekreteri’nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Guang Cong, Sudan, Güney Sudan ve Somali’deki krizlerle Kızıldeniz’de deniz taşımacılığına yönelik tehditlerin birbirini etkilediğini belirterek eşgüdümlü bölgesel çözüm çağrısında bulundu.

BM’nin Sudan Özel Temsilcisi Pekka Haavisto da Sudanlı siyasi taraflarla ayrı görüşmeler yaptığını bildirdi.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’in danışmanı Getachew Reda, Eritre’yi bölgedeki gerilimi körüklemekle suçladı.

Eritre Enformasyon Bakanlığı ise suçlamaları reddederek Reda’nın açıklamalarını çatışmayı kışkırtıcı olarak nitelendirdi.

Forum, Etiyopya’nın kuzeyindeki Tigray’da çatışmaların yeniden şiddetlendiği ve Eritre ile gerilimin arttığı dönemde yapıldı.

Afrikalı liderler ve uzmanları her yıl bir araya getiren Tana Forumu, kıtanın barış ve güvenlik sorunlarını ele alıyor. 




Bu haber 93 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI