beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan
Bugun...



DİSKİ personeline belediye mevzuatı ve kamu etiği eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü personeline, Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle belediye mevzuatı, devlet memurlarının hak ve yükümlülükleri ile kamu etiği konularında eğitim verildi.

facebook-paylas
Tarih: 25-09-2026 18:26

DİSKİ personeline belediye mevzuatı ve kamu etiği eğitimi

 

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan memur personele yönelik iki günlük eğitim programı düzenlendi. Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğiyle gerçekleştirilen programda, belediye mevzuatı ve kamu hizmetinde etik ilkeler ele alındı.

24-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimler, üç ayrı oturum halinde yapıldı. Program kapsamında personele 5393 sayılı Belediye Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve kamuda etik konularında bilgi verildi.

Belediye mevzuatı ve memurların yükümlülükleri ele alındı

Eğitimin ilk gününde, 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında belediye organlarının görev, yetki ve sorumluluklarına ilişkin hükümler değerlendirildi. Aynı gün gerçekleştirilen diğer oturumda ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde memurların özlük hakları, görev ve sorumlulukları ile disiplin süreçleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Programın ikinci gününde ise kamu hizmetinde etik konusu işlendi. Bu kapsamda karar alma süreçlerinde tarafsızlık, hesap verebilirlik ve şeffaflık gibi temel etik ilkeler üzerinde duruldu.

Amaç mevzuata uygun ve etik yönetim anlayışını güçlendirmek

DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimle, personelin güncel mevzuat konusunda bilgi düzeyinin artırılması ve idari süreçlerin hukuki çerçeveye uygun şekilde yürütülmesine katkı sağlanması hedeflendi.

Eğitim programını gerçekleştiren Türkiye Belediyeler Birliği İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Av. Nafiye Yasemin Sezgin, programın belediye personelinin mevzuat bilgisini güncel tutması ve karar alma süreçlerinde etik duyarlılığın güçlendirilmesi amacı taşıdığını belirtti.

DİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan memur personelin katıldığı eğitim programı, iki günlük çalışmaların ardından tamamlandı.




Bu haber 122 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI