|
Tweet |
Adem Özer
Diyarbakır’da okulların güvenliği ve eğitim-öğretim sürecinde karşılaşılabilecek risklere yönelik çalışmaların değerlendirildiği Okul Güvenliği Toplantısı, Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Hevsel Salonu’nda düzenlenen toplantıda, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitim almalarını sağlamak amacıyla okullarda ve okul çevrelerinde yürütülen güvenlik çalışmaları kapsamlı şekilde ele alındı.
Güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı
Toplantıda; okullardaki güvenlik kamera sistemleri, personel ihtiyaçları, okul çevrelerinde gerçekleştirilen denetimler, öğrenci taşıma hizmetleri ve kurumlar arası koordinasyon başta olmak üzere eğitim kurumlarının güvenliğine yönelik çalışmalar değerlendirildi.
Eğitim-öğretim yılının başlamasından bu yana uygulanan güvenlik tedbirlerinin de ele alındığı toplantıda, sahadaki mevcut durum, tespit edilen ihtiyaçlar ve yürütülen çalışmalar görüşüldü.
Öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almalarının sağlanması amacıyla risklerin erken aşamada tespit edilmesi ve gerekli önleyici tedbirlerin zamanında alınmasının önemine dikkat çekildi. Güvenlik ve denetim çalışmalarının sahada etkin şekilde sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.
Okul çevrelerinde denetimler artırılacak
Toplantıda okulların fiziki ve teknik güvenlik altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar da değerlendirildi.
Bu kapsamda, kaymakamlıklar tarafından okullardaki bahçe ve güvenlik görevlisi ihtiyaçlarının karşılanması, güvenlik kamera sistemlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi kararlaştırıldı.
Ayrıca okul çevrelerindeki denetimlerin artırılması yönünde karar alındı.
Kurumlar arası koordinasyon sürecek
Öğrencilerin eğitim hayatlarını huzur ve güven içerisinde sürdürebilmeleri için ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun etkin şekilde devam ettirilmesi gerektiği belirtildi.
Öğrenci taşıma hizmetleri, okul ve çevre güvenliği ile denetim faaliyetleri başta olmak üzere tüm süreçlerde kaymakamlıklar, kolluk kuvvetleri ve ilgili kurumların koordineli şekilde çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.
Toplantıya Vali Yardımcıları Fatih Ayaz ve Murat Akyüz, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, İl Millî Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.
Toplantıda ayrıca İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.