|
Tweet |
Mehmet Zeki Özer
Gerçekleştirilen ziyarette, AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi Suna Kepolu Ataman, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Hamit Sümer, Eğil Kaymakamı Murat Çürük ve Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu ile birlikte Bakan Uraloğlu ile bir araya gelindi.
Görüşmede Diyarbakır-Eğil, Diyarbakır-Bismil ve Diyarbakır-Silvan yollarının yapım süreçleri ve mevcut çalışmalar değerlendirildi. Projelerin hızlandırılması ve Diyarbakır’ın ulaşım altyapısının güçlendirilmesine yönelik atılabilecek adımlar konusunda karşılıklı istişarelerde bulunuldu.
Görüşmenin ardından yapılan değerlendirmede, söz konusu projelerin hızlandırılması konusunda Bakan Uraloğlu’nun desteklerinin alındığı belirtildi.
Ziyarete ilişkin açıklamada, Diyarbakır’ın ulaşım altyapısının geliştirilmesinin kentin ulaşım kapasitesi ve bölgesel bağlantıları açısından önem taşıdığı vurgulanırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na gösterdiği yakın ilgi ve nazik misafirperverliği dolayısıyla teşekkür edildi.