|
Tweet |
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Emin Ay, kent genelinde sürdürülen halk buluşmaları kapsamında Bağlar ilçesindeki semt pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında Barış Mahallesi’nde kurulan semt pazarını ziyaret eden Eşbaşkanlar, tezgâhları tek tek gezerek esnafla sohbet etti.
Esnafın sorunlarını dinlediler
Pazar esnafının çalışma koşulları ve yaşadığı sorunlar hakkında bilgi alan Bucak ve Ay, alışveriş için pazara gelen vatandaşların da talep ve önerilerini dinledi.
Görüşmelerde pazar alanının mevcut durumu, temizlik ve hijyen koşulları ile tezgâhların düzenlenmesine ilişkin talepler öne çıktı. Esnaf ve vatandaşlar, pazar yerlerinin daha düzenli ve kullanışlı hale getirilmesi, temizlik çalışmalarının düzenli olarak yapılması ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi yönündeki beklentilerini aktardı.
Ulaşım ve yol talepleri gündeme geldi
Ziyaret sırasında vatandaşlar, mahallede ve kent genelinde yaşadıkları çeşitli sorunları da Eşbaşkanlara iletti.
Kent içi toplu taşıma hizmetlerinin iyileştirilmesi ve otobüs sefer saatlerinin yeniden düzenlenmesi yönündeki taleplerin yanı sıra Oğlaklı bölgesindeki yolların asfaltlanması, ilaçlama çalışmaları, halı saha ve mezar yeri ihtiyacı da gündeme getirildi.
Kaldırım işgallerine çözüm istediler
Vatandaşların gündeme getirdiği konular arasında kaldırım işgalleri de yer aldı. Kaldırımların amacı dışında kullanılmasının yayaların geçişini zorlaştırdığını belirten vatandaşlar, yaya ulaşımının rahatlatılması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
Talepler not alındı
Pazar ziyareti boyunca esnaf ve vatandaşların sorun, talep ve önerilerini dinleyen Eşbaşkanlar, iletilen konuları not aldı.
Bucak ve Ay, kentteki ihtiyaçların doğrudan sahada tespit edilmesine ve vatandaşların karar alma ve çözüm süreçlerine katılımına önem verdiklerini belirtti. Görüşmelerde aktarılan taleplerin ilgili belediye birimleri tarafından değerlendirilerek çözüm süreçlerine dahil edileceği ifade edildi.