|
Tweet |
Mehmet Karakaş
Kampüs içerisinde gerçekleştirilen program, hem yoğun katılımı hem de samimi atmosferiyle dikkat çekti.
Rektörlük binası önünden başlayan etkinliğe Rektör Yardımcısı Velat Şen, Genel Sekreter Mustafa Uğurlu Arslan, daire başkanları, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Özellikle üniversitenin İzci Kulübü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği program, kampüs içerisindeki piknik alanı ve gölet çevresinde sona erdi.
Yaklaşık on yıldır düzenli olarak doğa yürüyüşü yaptığı bilinen Rektör Eronat’ın etkinlik boyunca sergilediği yüksek tempo katılımcıların dikkatini çekti. Öğrencilerle birlikte yürüyen ve bisiklet turuna eşlik eden Eronat, parkur boyunca gençlerle sohbet ederek onların görüş ve taleplerini dinledi.
Etkinlikte çevre bilinci, sağlıklı yaşam ve sosyal dayanışma konularına vurgu yapıldı. Program kapsamında kısa molalar verilerek katılımcıların dinlenmesi sağlanırken, doğayla iç içe gerçekleştirilen aktivitelerin öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sunduğu ifade edildi.
Etkinlik sonunda değerlendirmelerde bulunan Rektör Eronat, öğrenci odaklı sosyal ve sportif faaliyetlerin önemine dikkat çekerek, “Üniversite olarak öğrencilerimizin sadece akademik değil, sosyal ve fiziksel gelişimlerini de önemsiyoruz. Bu tür etkinlikler birlik ve dayanışma duygusunu güçlendiriyor. Öğrenci kulüplerimizin faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Programa katılan öğrenciler ise üniversite üst yönetimiyle aynı etkinlikte buluşmanın kendileri için motive edici olduğunu belirterek, benzer organizasyonların daha sık düzenlenmesini istediklerini dile getirdi.
Doğa yürüyüşü ve bisiklet turu, hatıra fotoğraflarının çekilmesi, kısa dinlenme molası ve yapılan ikramların ardından sona erdi.