Bugun...



Diyarbakır’da “Anadolu Mirası” Operasyonu: Tarihi Eserler Ele Geçirildi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen “Anadolu Mirası” operasyonunda tarihi eserler ele geçirildi.

facebook-paylas
Tarih: 05-05-2026 10:38

Diyarbakır’da “Anadolu Mirası” Operasyonu: Tarihi Eserler Ele Geçirildi

Mehmet Karakaş

 

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu çerçevesinde arama yapıldı.

Operasyonda, Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait olduğu değerlendirilen 31 adet sikke ve çeşitli tarihi objeler bulundu. Ele geçirilen eserler muhafaza altına alınırken, olayla bağlantılı olduğu belirlenen S.K. isimli şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Yetkililer, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.




Kaynak: Güneydoğu Güncel Gazetesi

Editör: Mehmet Zeki Özer

Bu haber 179 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI