|
Tweet |
Mehmet Zeki Özer
Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) koordinesinde, İlçe Jandarma Komutanlıklarının katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, çeşitli suçlardan aranan toplam 149 kişi yakalandı.
Yakalanan şahıslar arasında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama”, “Çocukları Fuhşa Teşvik Etmek veya Aracılık Etmek”, “Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık” ve “Nitelikli Yağma” suçlarından aranan kişilerin de bulunduğu belirtildi.
Yakalanan şahısların ceza sürelerine göre dağılımı şöyle açıklandı:
20 yıl ve üzeri hapis cezası bulunan: 1 kişi
10 ila 20 yıl arasında hapis cezası bulunan: 8 kişi
5 ila 10 yıl arasında hapis cezası bulunan: 14 kişi
2 ila 5 yıl arasında hapis cezası bulunan: 87 kişi
2 yılın altında hapis cezası bulunan: 39 kişi
Yakalanan 149 kişi, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
Uyuşturucu Operasyonlarında 38,5 Kilogram Esrar Ele Geçirildi
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, il merkezi ve ilçelerde uyuşturucu ticareti yapan, taşıyan ve kullanan şahıslara yönelik operasyonlar da aralıksız sürdürüldü.
Jandarma sorumluluk bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalarda:
56 uyuşturucu olayı meydana geldi,
11 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.
Operasyonlar kapsamında:
38,5 kilogram esrar,
9 adet uyuşturucu hap
ele geçirildi.
Kaçakçılıkla Mücadelede Binlerce Kaçak Ürün Ele Geçirildi
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında yürütülen operasyonlarda da çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi.
Kaçak yollarla ülkeye sokulan ürünlerin ticaretini yapan ve nakleden kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda:
31 olay tespit edildi,
46 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.
Operasyonlar sonucunda:
17 bin 514 adet sigara kağıdı,
5 bin 552 paket kaçak sigara,
2 bin 800 adet sigara likiti,
1.129 paket ısıtılmış tütün mamulü,
1.092 adet oyuncak,
104 adet parfüm,
102 adet kozmetik ürün,
89 adet termos,
75 adet elektronik sigara,
50 adet puro
ele geçirildi.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik adli ve mülki görevlerin, yasaların verdiği yetki ve sorumluluk bilinciyle kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.