Bugun...



Altın son 1,5 ayın dibinden döndü

Küresel piyasalarda altının onsu 4 bin 542 dolardan alıcı buluyor. Gram altın ise Kapalıçarşı'da 6 bin 646 TL'den satılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 18-05-2026 09:20

Altın son 1,5 ayın dibinden döndü



    

 

Küresel piyasalarda altın fiyatları, enflasyon endişeleri ve artan faiz baskısı nedeniyle dalgalı bir seyir izliyor.

Spot altın 4 bin 540 dolara gerileyerek 30 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini görse de gelen tepki alımlarıyla yeniden yükselerek 4 bin 542 dolar seviyesine çıktı.

ABD-İran hattındaki gerilim nedeniyle Hürmüz Boğazı'nda yaşanabilecek olası kesintiler, enerji ve nakliyat maliyetlerini artırırken küresel enflasyon riskini güçlendirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz artırımı sinyalleri ise altının yüksek faiz ortamında cazibesini zayıflatan temel etken olarak öne çıkıyor.

Bu gelişmeler doğrultusunda altın fiyatları 18 Mayıs sabahına yükselişle başladı.

Ons altın, şu sıralarda 4 bin 542 dolar seviyesinde bulunuyor.

Çeyrek altın 10 bin 926 lira, Cumhuriyet altını da 43 bin 550 liradan satılıyor.

Gram altın 6 bin 646 liradan değerleniyor. 




Bu haber 205 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI