Bugun...



Amed Tiyatro Festivali 6’ncı Gününde: Barışın Ritmi Sahneye Yansıdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Amed Uluslararası Tiyatro Festivali, altıncı gününde sahnelenen oyunlar ve interaktif etkinliklerle barış, hafıza ve yüzleşme temalarını sanatın diliyle işlemeye devam etti.

facebook-paylas
Tarih: 28-04-2026 00:05

Amed Tiyatro Festivali 6’ncı Gününde: Barışın Ritmi Sahneye Yansıdı

Bilal Daş

 “Barış İçin Diyalog” temasıyla gerçekleştirilen festival, farklı coğrafyalardan sanatçıları ve izleyicileri bir araya getirerek tiyatronun birleştirici gücünü sahneye taşıdı.

Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Yaralar Sonsuza Dek Kalır” başlıklı okuma/kritik etkinliğinde tiyatro yazarı Dr. Sivan Ben Yishai ile akademisyen Dr. Lazardzig Jan Hendrik bir araya geldi. Yishai, metninde kurban ve fail psikolojisini birlikte ele alırken, Hendrik II. Dünya Savaşı sonrası Almanya’da tiyatro yapılarının yeniden inşası üzerinden kolektif hafızanın önemine dikkat çekti.

Festival kapsamında sahnelenen oyunlardan biri olan “Unutulmaz Bir Gece”, Halepçe’den yönetmen Khalat Nawzad Othman imzasıyla izleyiciyle buluştu. Oyun, diktatörlük rejiminde yaşanan şiddeti ve travmayı bir kadının gözünden aktararak büyük ilgi gördü.

Nijeryalı yönetmen Sunday Ododo’nun sahnelediği “Connecting Bridges” performansı ise izleyiciyle kurduğu doğrudan ilişkiyle dikkat çekti. Gösterinin finalinde oyuncuların seyirciyi sahneye davet etmesiyle birlikte gerçekleştirilen ortak dans, salonu coşkulu anlara sahne yaptı.

Amed Uluslararası Tiyatro Festivali, sahnede ve salonlarda barışın ritmini büyütmeye devam ediyor.




Bu haber 119 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR VE SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI