|
Tweet |
Taşkın Civelek
Trendyol Süper Lig’de 9. hafta, zirve yarışında yaşanan önemli sonuçlarla geride kaldı. Haftanın kapanış maçında Galatasaray, sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ederek üç puanın sahibi oldu. Bu galibiyetle puanını 22’ye çıkaran sarı-kırmızılı ekip, liderliğini sürdürdü.
Haftaya liderlik koltuğunda giren Amedspor ise Galatasaray’ın galibiyetiyle ikinci sıraya geriledi. 20 puanda kalan Amedspor’un liderliği böylece yalnızca bir gün sürmüş oldu.
Zirve Yarışında Puan Mücadelesi Kızıştı
Ligin üst sıralarında mücadele eden takımlardan Beşiktaş, sahasında Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı.
Trabzonspor ise haftanın dikkat çeken sonuçlarından birine imza attı. Deplasmanda Çaykur Rizespor karşısında 2-0 geriye düşen bordo-mavililer, etkili bir geri dönüşe imza atarak sahadan 4-3 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 19’a yükselten Trabzonspor, haftayı üçüncü sırada tamamladı.
Fenerbahçe Beşinci Sırada Kaldı
Galatasaray karşısında derbi mağlubiyeti yaşayan Fenerbahçe, 16 puanda kaldı ve haftayı beşinci sırada bitirdi.
Dokuzuncu hafta sonunda zirve mücadelesi daha da kızışırken, Galatasaray liderliğini korudu, Amedspor takibini sürdürdü, Trabzonspor ise üst sıralardaki iddiasını güçlendirdi. Ligin ilerleyen haftalarında zirve yarışının nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.