|
Tweet |
Mehmet Zeki Özer
Jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında yakalanan şahıslar arasında; gece vakti yol kesmek suretiyle veya konut ve iş yerinde yağma, kasten öldürme, bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, hırsızlık ve birden fazla kişi tarafından birlikte yağma gibi ağır suçlardan aranan kişiler de yer aldı.
Yakalanan şahıslardan 3'ünün 10 ila 20 yıl, 18'inin 5 ila 10 yıl, 67'sinin 2 ila 5 yıl ve 36'sının ise 2 yılın altında kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı belirtildi.
Uyuşturucu operasyonlarında 564 olay
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde il genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti yapan, nakleden ve kullanan kişilere yönelik çalışmalar kapsamında 564 olay meydana geldi. Operasyonlarda 41 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.
Yapılan aramalarda 54 kilogram 870 gram esrar ile 50 gram metamfetamin ele geçirildi.
Kaçakçılığa geçit verilmedi
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında düzenlenen operasyonlarda ise 47 olaya müdahale edildi. Operasyonlarda 51 şüpheli hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.
Çalışmalar kapsamında 7 bin 69 paket kaçak sigara, 900 adet puro, 190 paket ısıtılmış tütün mamulü, 56 elektronik sigara, 29 termos, 23 elektronik eşya ve 16 cep telefonu ele geçirildi.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik adli ve mülki görevlerin, yasaların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.