Bugun...



Diyarbakır’da Sosyal Hizmetlerde Yeni Koordinasyon Dönemi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sosyal hizmetlerin daha kapsayıcı, eşit ve erişilebilir bir yapıya kavuşması amacıyla ilçe belediyeleriyle iş birliğini güçlendiriyor.

facebook-paylas
Tarih: 04-05-2026 14:28

Diyarbakır’da Sosyal Hizmetlerde Yeni Koordinasyon Dönemi

Haber Merkezi

 Bu kapsamda oluşturulan Sosyal Hizmet Koordinasyon Ağı’nın ikinci toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde yapılan toplantıya Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçe belediyelerinin ilgili birimleri katıldı. Görüşmede, kent genelinde yürütülen sosyal yardım çalışmaları, çocuklara yönelik hizmetler ve bağımlılıkla mücadele gibi alanlardaki güncel veriler değerlendirildi.

Toplantının en önemli gündem maddeleri arasında kurumlar arası veri paylaşımı ve ortak bir veri altyapısının oluşturulması yer aldı. Bu sistemle birlikte mükerrer yardımların önüne geçilmesi ve desteklerin ihtiyaç sahibi yurttaşlara daha adil biçimde ulaştırılması hedefleniyor.

Ayrıca sahada görev yapan sosyal hizmet personelinin kurumsal kapasitesinin artırılması ve mesleki eğitim programlarının başlatılması kararlaştırıldı. Sosyal inceleme ve raporlama eğitimleriyle hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve özellikle çocuklara yönelik koruyucu çalışmaların daha etkin yürütülmesi planlanıyor.

Diyarbakır’da sosyal hizmetlerin daha bütüncül ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amacıyla başlatılan koordinasyon çalışmalarının düzenli toplantılarla devam edeceği bildirildi.




Kaynak: Güneydoğu Güncel Gazetesi

Editör: Mehmet Zeki Özer

Bu haber 267 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYLER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI