|
Tweet |
Vedat Kardaş
Kayapınar Belediyesi Kadın Politikaları, Kültür ve Sosyal İşler, Gençlik ve Spor Hizmetleri ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüklerinin ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen "1. Peyas Buluşmaları" etkinliklerinin on beşincisi, kırsal Güleçoba Mahallesi'nde düzenlendi.
Mahalle meydanında adeta panayır havasında geçen etkinlikte çocuklar basketbol potası, penaltı atışı, tırmanma duvarı ve çeşitli oyun alanlarında eğlenceli vakit geçirdi. Kadınlar ise geri dönüştürülebilir bez çantalara tasarım yaptıkları atölyede hem üretmenin hem de keyifli zaman geçirmenin mutluluğunu yaşadı.
Etkinlik kapsamında vatandaşlara yönelik şeker ve tansiyon ölçümlerinin yapıldığı genel sağlık taramaları ile kişisel bakım hizmetleri de ücretsiz olarak sunuldu. Gün boyunca devam eden etkinlik, mahalle sakinlerinden yoğun ilgi gördü.
Programa Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Cengiz Dündar, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları da katıldı. Vatandaşlarla bir araya gelen Dündar, mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyerek görüş alışverişinde bulundu.
Yetkililer, "1. Peyas Buluşmaları"nın farklı kırsal mahallelerde devam edeceğini belirterek, sosyal dayanışmayı güçlendiren bu tür etkinliklerin sürdürüleceğini ifade etti.