|
Tweet |
Bilal Daş
Çocuklar için şişme oyun parkurları, trambolin, yüz boyama ve çeşitli yarışmaların yer aldığı programda kadınlara yönelik takı, mum ve geri dönüşüm atölyeleri, gençlere yönelik spor etkinlikleri ve sağlık taramaları gerçekleştirildi. Ayrıca Dil Meclisi tarafından ana dil atölyeleri düzenlenirken, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün kurduğu Yerinde Çözüm Masası'nda yurttaşların talep ve önerileri alındı.
Etkinliğe katılan Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Siraç Çelik, benzer organizasyonların devam edeceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti. Belediye, bir sonraki gezici yaz şenliğinin 6 Ağustos'ta 5 Nisan Meydan Parkı'nda yapılacağını duyurdu.
Ancak bazı mahalle sakinleri, kültürel ve sosyal etkinliklerin tek başına yeterli olmadığını dile getiriyor. İlçede altyapı eksiklikleri, bozuk yollar, temizlik, parkların bakım durumu, işsizlik ve sosyal destek gibi kronik sorunların çözüm beklediğini ifade eden yurttaşlar, belediyenin kaynaklarını daha çok kalıcı hizmetlere yönlendirmesi gerektiğini savunuyor.
Eleştiriler, yaz şenliklerinin vatandaşlar için kısa süreli bir sosyal etkinlik sunduğu, ancak günlük yaşamı doğrudan etkileyen belediye hizmetlerindeki eksikliklerin giderilmesinin daha öncelikli olduğu yönünde yoğunlaşıyor. Belediye ise bu tür organizasyonların hem sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi hem de yurttaşlarla doğrudan iletişim kurmayı amaçladığını belirtiyor.