Bugun...



Kulp’ta Hayvan Barınağı ve Süt Toplama Merkezine İçme Suyu Hattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesi Yeşilköy Mahallesi’nde yapımı devam eden hayvan barınağı ile süt toplama merkezinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yürüttüğü altyapı çalışmalarını tamamladı. İki gün süren çalışmayla her iki tesis de içme suyu hattına kavuştu.

facebook-paylas
Tarih: 06-08-2026 11:16

Kulp’ta Hayvan Barınağı ve Süt Toplama Merkezine İçme Suyu Hattı

 

 

 

Vedat Kardaş

Kulp Belediyesinin talebi üzerine harekete geçen DİSKİ ekipleri, kırsal üretim tesislerinin su ihtiyacını karşılamak için sahada çalışma gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında hayvan barınağına 300 metre uzunluğunda içme suyu hattı döşendi. 4 Ağustos’ta başlayan çalışma, 5 Ağustos’ta tamamlanarak hat hizmete alındı.

 

Öte yandan, yapımı süren süt toplama merkezinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla da 50 metre uzunluğunda ayrı bir içme suyu hattı inşa edildi. Böylece tesislerin hizmete açılmadan önce gerekli su altyapısı hazır hale getirildi.

 

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kırsal mahallelerdeki üretim tesislerine yönelik altyapı çalışmalarını, bölgesel hayvancılığın ve süt üretiminin sürdürülebilirliği açısından öncelikli hizmetler arasında değerlendirdiklerini belirtti. Kurum, su güvenliğini esas alan yatırımlarla üretim altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

 

Çalışmaları değerlendiren Kulp Şefi Semih Çelik, su hatlarının üretim takvimine uygun şekilde tamamlandığını belirterek, “Yeşilköy Mahallesi’ndeki hayvan barınağı ile süt toplama merkezine yönelik içme suyu hatlarını planlanan sürede tamamladık. Kırsaldaki üretim noktalarının su ihtiyacını, bölge hayvancılığının sürekliliğini destekleyecek altyapı anlayışıyla karşılamayı sürdüreceğiz.” dedi.

 

Tamamlanan altyapı çalışmasıyla birlikte Yeşilköy Mahallesi’ndeki hayvan barınağı ve süt toplama merkezinin kesintisiz suya erişimi sağlanırken, ilçedeki hayvancılık ve süt üretim faaliyetlerinin daha sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesine katkı sunulması hedefleniyor.




Kaynak: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü

Bu haber 578 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYLER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI